Slottet krever millioner

Finanstoppene krevde - og fikk - bankgaranti av kongen. Nå svarer Slottet med å kreve 3,5 millioner av dem, etter konkursskandalen som ryster hoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går avslørte Dagbladet at Slottet er direkte involvert i en konkursskandale tilknyttet det planlagte ridesenteret på Bygdøy kongsgård.

Stiftelsen Hest, Helse og Habilitering har selv begjært seg konkurs. Den intrikate striden ender i en gedigen skittentøyvask der rike mennesker og Slottet risikerer å tape flere millioner kroner.

På et møte onsdag presenterte økonomiansvarlig ved Slottet, hoffmarskalk Arne Omholt, et erstatningskrav på 3447365 kroner.

Kongstanken

Prinsesse Märtha Louises kongstanke om et ridesenter på kongsgården skulle realiseres med hjelp en stiftelse. Oslo Ryttersportklubb (ORSK), Slottet og gavmilde millionærer skulle sammen lage et unikt ridesenter. Slottet fryktet at det skulle oppfattes dit hen at rike mennesker solte seg i kongens glans. Derfor ble det opprettet en stiftelse.

Kongen stilte eiendommen til disposisjon, millionærer stilte penger til disposisjon (5,25 millioner) og ridemiljøet stilte med hester og utstyr.

Allerede på et tidlig tidspunkt skar det seg mellom stiftelsens leder, som hadde Slottet i ryggen, og finanstoppene som skulle betale ridesenteret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer