Slottet liker ikke kungen på stan

Jan Wolfhagen er så lik kong Carl Gustaf at ansatte ved det svenske slottet ikke ser forskjell på dem. Nå raser hoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken har imitasjon som levebrød og har de siste femten åra etterliknet alle slags kjendiser, popstjerner så vel som kongelige.

Falt ikke i smak

Hans imitasjon av kongen, i en reklamekampanje for Vinbergs golfklubb, faller imidlertid ikke i smak ved det svenske hoffet.

Wolfhagens likhet med Sveriges konge er nemlig så slående at kansellisjefen ved det svenske slottet nylig sendte et brev til golfklubben.

Uten samtykke

Der anklages de for ulovlig å ha brukt et bilde av en person uten å ha fått vedkommendes samtykke på forhånd. Det svenske slottet har nå sett seg lei på at kongen utnyttes i reklamesammenheng og har også tidligere måttet reagere på bilder som har blitt brukt uten kongens samtykke.

Wolfhagen selv tar derimot oppstyret med stor ro.

Gir seg ikke

-  Det er jo ikke kongen på bildet. Det er bare meg, sier Jan Wolfhagen til svenske Expressen og trekker fram ei dobbelthake til forveksling lik kongens.

Han har verken planer om å svare på brevet eller slutte med å kle seg ut som kongen.

-  Jeg synes det er hyggelig at kongen lar høre fra seg, men jeg kommer ikke til å slutte med å imitere de kongelige, sier han.

PÅ STAN:Står det noe om meg i dag, mon tro? «Kungen» inspiserer dagspressen.
FOLKEKUNGEN: Men er det ikke selveste ... ? Kong Carl Gustafs alter ego Jan Wolfhagen slår av en prat med sine undersåtter.
IKKE KUNGEN:«Bare meg,» sier Jan Wolfhagen. Her på rusletur som kong Carl Gustaf. Denne jenta lot seg ikke affisere.
DOBBELT SÅ KUNGLIGT: Kungen til ... venstre ... eller høyre? Ikke engang kong Carl Gustafs nærmeste medarbeidere ser forskjell. Nå har det svenske slottet sett seg lei på gjøgleriene.