Slottet raser mot bildejuks

I ukens Se og Hør ser det ut som om kronprins Haakon har stilt opp til fotografering med en påstått ny venninne. Men bildet er bare juks, vedgår sjefredaktør Odd J. Nelvik. Kabinettssekretær Magne Hagen karakteriserer bildejukset som et overtramp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi reagerte på oppslaget, men er dessverre blitt vant til å se slike ting, sier kabinettssekretær Magne Hagen på Slottet.

Han presiserer at kongefamilien ikke har sett den omtalte reportasjen. Og kronprinsen er tilbake i USA.

- Vi er ikke begeistret. De bør la være å manipulere bilder. Men jeg er ikke forbauset, for dette har vi sett i andre medier også, sier kabinettssekretæren.

- Er det aktuelt for Slottet å forfølge saken? - Jeg tror ikke det vil ha noen hensikt å bringe saken inn for Pressens Faglige Utvalg, men det er greit at andre medier reagerer på slike overtramp.

- I Fredrik Wandrups biografi om kronprins Haakon sier kronprinsen blant annet at dette er en type oppslag han misliker på det sterkeste? - Ja, det er helt riktig, sier kabinettssekretær Hagen.

«To bakgrunner»

Det var ikke bare på Slottet at billedjukset ble sterkt mislikt i går. Også i Se og Hørs redaksjonslokaler gikk diskusjonen. «Bildet» av kronprinsen og en fysioterapistudent/fotomodell ved navn Mona Woll Håland (27) sto på dagsorden i redaksjonslokalene i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer