Slottet raser mot Se og Hør

Både Mette-Marit Tjessem Høiby og medlemmene av kongefamilien reagerer sterkt på ukebladet Se og Hørs påstander om at terrortrusselen mot kronprinsen har sammenheng med Mette-Marits miljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kongefamilien er også opprørt over flere andre av ukebladets artikler. Hoffsjef Lars Petter Forberg sier at Slottet ikke kjenner seg igjen i dekningen. Sjefredaktør Odd Nelvik avviser kritikken.

I går deltok tre representanter fra Slottet på et historisk møte i regi av Oslo Journalistklubb. Bare én gang tidligere har Slottet kommentert kongefamiliens private forhold.

I går stilte hoffsjef Lars Petter Forberg opp i en debatt om hvor langt pressen kan gå i dekningen av kongehuset.

Denne uka hevdet Se og Hør at kronprinsens kjæreste, Mette-Marit Tjessem Høiby, omgås kriminelle. Hoffsjefen tar sterkt avstand fra dette.

- Går på helheten

- Vi kjenner oss veldig lite igjen i det som skrives i Se og Hør. Dette går på helheten i dekningen. Vi vil ikke reagere offentlig på detaljer, fordi det ser ut som pressen selv reagerer så pass sterkt på artiklene, sier Forberg til Dagbladet.

Forbergs uttalelser er uvanlige for representanter fra kongehuset. De kommenterer sjelden artikler i pressen.

Etter det Dagbladet kjenner til, har Slottet vurdert å ta til motmæle mot mye av det de kaller «uriktig informasjon», men de vil ikke debattere et spesielt medium. Dagbladet kjenner også til at Slottet har gått gjennom Se og Hørs artikler om kongefamilien og Mette-Marit de siste månedene.

Avviser kritikken

- Det vi skriver, står vi inne for. Vi kan bevise innholdet i alle artiklene våre. Når det gjelder Kjell-Arnes kommentarartikkel i går, er han den eneste i landet som kan skrive en slik artikkel for å sette det i sammenheng. Han besitter en unik kunnskap og innsikt om kongefamilien, sier sjefredaktør Odd J. Nelvik i Se og Hør.

Etter det Dagbladet erfarer, reagerer Slottet på blant annet følgende påstander:

  • At kjæresten til kronprinsen har kontakt med kriminelle.
  • Hun skal ha vært på heisatur til Danmark. På Danmarks-turen deltok hun på et seminar som blant annet var anbefalt av tidligere leder av Naturvernforbundet, Dag Hareide.