Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slottet refser tysk presse for ondsinnet sladder

For første gang har Slottet tatt til motmæle når det gjelder ondsinnet omtale av et medlem av kongefamilien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonssjef Wenche Rasch går sterkt ut mot deler av tysk presse som i mer enn ett år har diktet opp historier om kronprinsesse Mette-Marit som ikke har rot i virkeligheten.

- Spekulasjonene har en form og et uttrykk som ikke kan aksepteres, sier Rasch.

Oppslagene som har opprørt informasjonssjefen dreier seg blant annet om utroskap, problemer i ekteskapet, angivelige graviditeter og aborter og at kronprinsessen har født tvillinger som er adoptert bort fordi kronprins Haakon ikke er faren.

Etter henvendelser fra seriøse tyske medier har informasjonssjef Wenche Rasch tatt bladet fra munnen og på vegne av kronprinsparet gitt flere intervjuer både til aviser og fjernsyn i Tyskland for å få slutt på spekulasjonene i sladderpressen. I intervjuene refser hun pressens ville jakt på den norske kronprinsessen.

Kan stamme fra Norge

Wenche Rasch ser ikke bort fra at noen av oppslagene i den tyske sladderpressen kan stamme fra spekulasjoner i norsk presse, blant annet om at kronprinsessen er gravid.

- Også her i landet er det enkelte oppslag som er tatt rett ut av luften, men det er til å leve med. Det er den direkte ondsinnede sladderen i tysk presse vi vil til livs, sier Rasch.

Da NTB intervjuet kronprinsparet i forbindelse med flyttingen til London sist sommer, kommenterte kronprinsessen de mer eller mindre fantasifulle oppslagene i tysk presse slik:

- Dette forholder vi oss til på en galgenhumoristisk måte. Hadde det vært skrevet på samme måte her hjemme hele tiden, hadde forholdet vært et annet.

Nå mener tydelig informasjonssjefen at spekulasjonene har gått for langt.

På «alle» forsider

Kronprinsesse Mette-Marit har de siste to årene med jevne mellomrom prydet forsidene i tyske dameblader - og dem er det mange av.

Da kronprinsen besøkte Tyskland i mai i fjor kunne han blant annet lese følgende om sin kone, som var forhindret for å delta i besøket på grunn av solforbrenningsskader i ansiktet:

«Prinsessens ulykke. Igjen syk, igjen skuffet. Bryter sammen av sitt nye liv».

«Mette-Marit ler, men i hjertet gråter hun. Faren ødelegger hennes lykke». Forsidebildet i Schöne Woche viser et manipulert bilde av en gallakledd kronprinsesse med vesle Marius på armen.

Das Goldene Blatt spurte på forsiden om hvorfor kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ikke får lov å få barn.

Og på forsiden av det tyske ukebladet Welt der Frau var Mette-Marit avbildet med en baby i armene og følgende tekst: «Babyen leger hennes syke sjel».

Kronprinsessens anstrengte forhold til sin far vies også stor oppmerksomhet i de tyske damebladene. I Welt der Frau sier faren Sven O. Høiby: «Tilgi meg, min pike». Den «rørende» artikkelen er selvsagt usignert.

(NTB-Wibecke Lie)

IKKE LETT Å VÆRE PRINSESSE: Rykter er umulige å stoppe når de først har begynt å spre seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media