Slottet sletter Fortjenstmedaljen til Trond Ali Linstad

Det er klart etter hastemøte på Slottet.

FIKK MEDALJEN SLETTET: Trond Ali Linstad er fratatt Fortjenstmedaljen i sølv, som han formelt skulle tildeles under en seremoni i Nationaltheatret tirsdag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
FIKK MEDALJEN SLETTET: Trond Ali Linstad er fratatt Fortjenstmedaljen i sølv, som han formelt skulle tildeles under en seremoni i Nationaltheatret tirsdag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tildelingen av Kongens fortjenstmedalje i sølv til Trond Ali Linstad er slettet av Kongens medaljeråd, melder NTB.

Linstad er dermed den første som noensinne blir slettet som mottaker av utmerkelsen.

- Enkelte av Linstads ytringer slik de framstår og blir oppfattet, er ikke forenlige med medaljens formål, opplyser Slottets hoffsjef Åge B. Grutle - som er ansvarlig for tildelingen - i en pressemelding.

Beklager «forsømmelse» Grutle forklarer at medaljen tildeles på bakgrunn av en helhet «som er forenlig med medaljens formål».

- I denne saken hadde ikke hoffet skaffet seg tilstrekkelig oversikt til å kunne foreta en slik helhetlig vurdering. Denne beklagelige forsømmelsen er mitt og hoffets ansvar, meddeler Grutle - som legger til:

- Jeg beklager sterkt at vi har brakt Linstad opp i denne situasjonen.Medaljen skulle opprinnelig formelt tildeles Linstad under en seremoni i Nationaltheatret tirsdag - men etter de massive reaksjonene mot tildelingen utsatte Slottet seremonien på ubestemt tid.

I utgangspunktet skulle Linstad ha samtaler med Slottet førstkommende mandag - men dette møtet ble framskyndet til i dag klokka 14. I 15.40-tida forlot han Slottet uten å si et ord til de frammøtte pressefolkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.