Slottet sletter Fortjenstmedaljen til Trond Ali Linstad

Det er klart etter hastemøte på Slottet.

FIKK MEDALJEN SLETTET: Trond Ali Linstad er fratatt Fortjenstmedaljen i sølv, som han formelt skulle tildeles under en seremoni i Nationaltheatret tirsdag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET
FIKK MEDALJEN SLETTET: Trond Ali Linstad er fratatt Fortjenstmedaljen i sølv, som han formelt skulle tildeles under en seremoni i Nationaltheatret tirsdag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tildelingen av Kongens fortjenstmedalje i sølv til Trond Ali Linstad er slettet av Kongens medaljeråd, melder NTB.

Linstad er dermed den første som noensinne blir slettet som mottaker av utmerkelsen.

- Enkelte av Linstads ytringer slik de framstår og blir oppfattet, er ikke forenlige med medaljens formål, opplyser Slottets hoffsjef Åge B. Grutle - som er ansvarlig for tildelingen - i en pressemelding.

Beklager «forsømmelse» Grutle forklarer at medaljen tildeles på bakgrunn av en helhet «som er forenlig med medaljens formål».

- I denne saken hadde ikke hoffet skaffet seg tilstrekkelig oversikt til å kunne foreta en slik helhetlig vurdering. Denne beklagelige forsømmelsen er mitt og hoffets ansvar, meddeler Grutle - som legger til:

- Jeg beklager sterkt at vi har brakt Linstad opp i denne situasjonen.Medaljen skulle opprinnelig formelt tildeles Linstad under en seremoni i Nationaltheatret tirsdag - men etter de massive reaksjonene mot tildelingen utsatte Slottet seremonien på ubestemt tid.

I utgangspunktet skulle Linstad ha samtaler med Slottet førstkommende mandag - men dette møtet ble framskyndet til i dag klokka 14. I 15.40-tida forlot han Slottet uten å si et ord til de frammøtte pressefolkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer