Slottet stoppet Sonja-intervju

Slottet har stoppet NRK-programmet «Slottstappet». Her blir dronning Sonja intervjuet av programleder Anne Grosvold. Programmet skulle sendes andre påskedag, men er nå tatt av sendeskjemaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre påskedag klokka 19.35 skulle NRK etter planen sende et program der dronning Sonja samtaler med programleder Anne Grosvold på kongeparets feriested Mågerø i Oslofjorden. Det 25 minutter lange programmet hadde tittelen «Slottstappet». Mandag meldte NRK at programmet er tatt av plakaten.

Informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet bekrefter at Slottet og NRK er blitt enige om at programmet ikke skal vises.

- Jeg kan bekrefte at Slottet har hatt kontakt med NRK om et mulig tv-program fra Mågerø basert på råfilm fra serien «Førstedamene». Vi er blitt enige med NRK om at programmet ikke skal vises, sier informasjonssjef Rasch til Dagbladet.

Ukjent for Grosvold

Programleder Anne Grosvold sier at hun ikke kjenner til at programmet er blitt stanset av Slottet.

- Jeg ville ringt til Anne Diesen, som er prosjektleder. Jeg jobber med så mye annet, sier Grosvold.

- Ville du hatt kjennskap til det hvis programmet er blitt stoppet?

- Gud veit om jeg ville det. Jeg har aldri opplevd at et program er blitt stoppet. Min rolle her har vært intervjueren, sier Grosvold.

Bekrefter

Prosjektleder Anne Diesen i NRKs underholdningsavdeling sier at det ikke forelå noen avtale mellom NRK og Slottet om at det skulle lages et eget program med Sonja på kongeparets feriested Mågerø. Diesen sier at NRK hadde mange gode opptak derfra som ikke ble brukt i serien om «Førstedamene».

NRK ønsket derfor å lage et nytt Sonja-program, basert på overskuddsmaterialet fra Mågerø. Diesen sier at Slottet ble informert om at et nytt Sonja-program var under utvikling.

- Jeg kan bekrefte at Slottet fikk et foreløpig utkast, og at jeg var sterkt tvilende til om dette kunne sendes. Det sa jeg ikke da jeg sendte det til Slottet, men det sa jeg til mine kolleger. Så snakket jeg med de på Slottet, og da hadde de kommet fram til samme konklusjon - altså at de heller ikke syntes at det var helt på sin plass, sier Diesen.

Hastverksarbeid

- Hvorfor sender du et opptak til Slottet som du selv har liten tro på? Det høres ut som om du snur kappa etter vinden?

- Ja, det får jeg i så fall ta på min kappe. Vi hadde snakket om programmet, og Slottet fikk se et foreløpig utkast. Det har noe med tidsfaktoren å gjøre, og vi har mange faser i utviklingen av et program. Hadde responsen vært positiv, så hadde jeg vel syntes at det hadde vært bedre, selv også.

- Og da ville du kanskje ha sendt det?

- Jeg ville i hvert fall ha jobbet videre med det. Jeg synes ikke kongehuset fortjener produkter som ikke er skikkelig gjennomarbeidet. Vi har en veldig åpen dialog med Slottet, og det synes jeg er betryggende. Dronning Sonja har vært helt enestående med denne serien og vært så sjenerøs. Hun er en meget klok vurderer. Jeg håper at noen av opptakene kan brukes i en annen sammenheng, sier Diesen.

LAGT PÅ IS: Norske tv-seere får ikke se Anne Grosvold i samtale med dronning Sonja andre påskedag, slik planen var. Ifølge Anne Diesen, som er prosjektleder i NRK, kom Slottet fram til at det ikke var «helt på sin plass» å sende programmet. Her er Grosvold og dronning Sonja fotografert i forbindelse med et juleintervju i fjor.