Slottet utsetter utdelingen av medaljen til Linstad

Har hatt samtaler med Trond Ali Linstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Slottet har hatt samtaler med Trond Ali Linstad og utsetter utdelingen av Kongens fortjenestemedalje på ubestemt tid, melder Tv2.

- Jeg har snakket med Linstad, og sagt at vi synes denne saken er svært komplisert, vi har bedt om å få litt mer tid til å vurdere den, og vi vil svært gjerne snakke med Linstad. Vi har avtalt å møtes på mandag, sier Marianne Hagen, kommunikasjonsrådgiver på Slottet, til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å kommentere hvorfor dette skjedde akkurat i dag.

Seremonien skulle i utgangspunktet holdes på Nationaltheateret, som tidligere i dag valgte å avlyse på grunn av sikkerhetsgrunner.

- Spent Det ble deretter bestemt at seremonien skulle holdes klokka 14 i dag, på Urtehagen videregående friskole, hvor Linstad jobber.

- Rundt oss er det stor glede og entusiasme. Jeg er spent på hva slottet sier, men den store gleden er å være her sammen med brukerne våre, elevene våre og vennene våre. En medalje er en ekstra oppmuntring, sier Linstad til Dagbladet utenfor skolen.

Han sier han tror få egentlig har forstått hva han har skrevet og sagt.

- Jeg tror veldig få egentlig vet hva jeg har sagt og mener om forskjellige ting. Jeg tror mange som i dag er kritiske, egentlig ikke vet hva de er kritiske til, sier Linstad.

- Ikke kontroversielt Linstad sier han ikke har noen som helst mening om kritikken fra Landsforeningen for lesbiske og homofile. På nettstedet sitt Koranen.no skriver Linstad i et innlegg at homofilt ekteskap er «groteskt» og at homofili er et avvik.

«Homofili kan ikke bli «normalt»; norm og standard i et samfunn! Homofili må anses som et avvik. Det ligger ikke fordømmelse i dette, ingen avvisning eller nedvurdering. Det er bare å stadfeste faktum.»

- Jeg synes det er veldig merkelig at en mann som bruker så mye tida på å lange ut mot jøder og homofile skal bli karakterisert som framifrå, det kan jeg ikke forstå, sier Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

- Egentlig er ikke mine meninger så kontroversielle, men noen gjør det kontroversielt, sier Linstad.

- Det har kommet inn litt sånn grums på mailen min, men jeg bryr meg ikke så veldig om det. Jeg føler veldig sterkt at vi står på fast grunn.
Dagbladet kunne i går fortelle at den profilerte legen og radikale muslimen Trond Ali Linstad (69) er tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt mangeårige sosiale arbeid på østkanten i Oslo.