Slottet: Vet alt om Mette-Marit

Slottet har foretatt en meget grundig gjennomgang av Mette-Marits fortid, og skal ikke ha funnet noe de mener gjør henne uskikket som dronning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette bekreftet hoffsjef Lars Petter Forberg, kabinettssekretær Berit Tversland og Slottets informasjonssjef Wenche Rasch under dagens møte med de ledende redaktørene i norsk presse.

Det såkalte «upubliserte materialet», som Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland omtalte i forrige uke, ble ikke diskutert på møtet, selv om Totlands utspill må sees på som en av de utløsende faktorene til den noe uvanlige møteinkallelsen.

Men i dag bekreftet Slottets representanter det kilder der tidligere har gitt uttrykk for:

Slottet ikke har noen problemer med jentas fortid og det kronprins Haakon i et intervju med NRK selv beskrev som «utagerende festing». Kronprinsen har også fra første stund fortalt sine foreldre om kjærestens fortid.

- Det er ingenting om Mette-Marits fortid som ikke dekkes av det kronprinsen den gang sa, sa hoffsjef Lars Petter Forberg på en pressekonferanse i ettermiddag.

Slottet har også tidligere gitt uttrykk for at de ikke kjenner seg igjen av beskrivelsene av Mette-Marits omgangskrets. Det enkelte medier hevder er «kontakt med det kriminelle miljøet», er først og fremst hennes omgang med en ekskjæreste dømt for vold, narkotika og fyllekjøring, og at hun er på hils med minst en tidligere straffedømt mann som har kontakter i i et kjent kriminelt miljø på Oslos østkant.

Se og Hørs Kjell Arne Totland ønsket i dag ikke å kommentere saken på grunn av arbeidspress.

FRYKTER IKKE SE OG HØR: Slottet har gransket Mette-Marits fortid, og ikke funnet noe som gjør henne uegnet som dronning. Her er Se og Hør-redaktør Odd Nelvik på vei inn til dagens slotts-møte.