Slottet vil gjemme Ari

MOLDE/OSLO (Dagbladet): Bjørnsonfestivalen i Molde har fått beskjed om ikke å plassere prinsesse Märtha Louise og Ari Behn nær hverandre under gallamiddagen søndag. Slottet vil unngå at Ari Behn og Märtha stjeler oppmerksomheten fra kronprinsbryllupet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag fikk ledelsen for Bjørnsonfestivalen i Molde en telefon fra Slottet, som ønsket å gå gjennom detaljene rundt festivalen. Festivalen har prinsesse Märtha Louise som høy beskytter, og både prinsessen og hennes kjæreste Ari Behn er i Molde i helga.

Dagbladets kilder bekrefter at Slottet uttrykte bekymring over at Ari Behn skulle være i samme rom som prinsessen under den store gallamiddagen i Gildehallen i Romsdalsmuseet på søndag.

Personen fra Slottet ville også være helt sikker på at Märtha ikke blir borddamen til forfatteren Ari Behn.

Tirsdag skal Ari Behn lese fra sin bok «Trist som faen» under en forfatterkveld ledet av ekskulturminister, forfatter og superrojalist Lars Roar Langslet. Men Slottet ber festivalen om å tone ned at Behn i det hele tatt er til stede under arrangementet.

Ikke invitert

Moldenserne får ikke se lange blikk over tallerkenene i Romsdalsmuseet, heller ikke et forelsket par arm i arm gjennom byens gater.

Etter det Dagbladet erfarer, har Slottet en bevisst strategi for å ta oppmerksomheten bort fra forholdet. Slottet ønsker at det kommende kronprinsparet skal stå i fokus de nærmeste ukene.

Derfor er det, etter det Dagbladet kjenner til, ikke sendt noen invitasjon til Ari Behn til noen av bryllupsarrangementene.

Bjørnson-festivalen

  • Bjørnstjerne Bjørnson vokste opp i Molde, og

Bjørnsonfestivalen er Norges ledende litteraturfestival.

  • Festivalen har i år tiårsjubileum og går av stabelen 5.- 9.august. Prinsesse Märtha Louise er festivalens beskytter og står for åpningen.
  • Forfattere fra inn- og utland deltar, og det vil foregå ulike seminare, for eksempel om litteraturens og ytringenes vilkår i det tidligere Sovjet.
  • Du kan delta på ungdomsarrangementer, skrivekurs for skribenter og besøke utstillinger.

  • Festivalutstiller er Vebjørn Sand.

  • Behn skal ikke være invitert til ungdomsfesten på Skaugum 23. august.
  • Behn er ikke invitert til regjeringens kjendisfest på Akershus dagen etter.
  • Behn er ikke invitert til den store bryllupsdagen 25. august.

Slottet vet at det vil skape store overskrifter hvis den profilerte forfatteren skulle dukke opp på noen av festene. Behn og hans fargerike omgangskrets har skapt røre ved hoffet helt siden Dagbladet 8. mars i år avslørte at han var prinsessens nære venn.

Enighet

Dagbladet vet at det har vært gnisninger mellom prinsessen og Slottet om den utagerende Ari Behn. Men Slottet og Ari Behn skal nå være enig om at Behn skal ligge lavt før bryllupet, for ikke å ta oppmerksomheten bort fra det kommende brudeparet.

Informasjonsrådgiver Ole Christian Apeland mener Slottet overdriver Ari Behns slagkraft.

- Han klarer ikke å ta glansen fra bryllupet på egen hånd. En annen sak er at Slottet snart må bestemme seg for hva det vil: Er Behn anerkjent som prinsessens kjæreste, eller er han ikke? spør Apeland.

Etter det Dagbladet erfarer vil ikke Slottet avklare sitt forhold til Ari Behn før etter bryllupet 25. august. Slottet ønsker heller ikke å kommentere sin informasjonsstrategi for paret.

- Vi gir ikke opplysninger om personer som ikke er medlem av kongefamilien, sier informasjonsrådgiver Sven Gjeruld Gjeruldsen ved Slottet. Rådgiveren ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Festivalpresident Knut Ødegård i Molde skal ha prinsessen til bords i Romsdalsmuseet søndag. Han vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger, men gjør det klart at Ari Behns rolle og profil under festivalen ligger fast.

TRØ HO IKKJE FOR NÆRE: Slottet ser helst at Ari Behn og Märtha Louise ikke har for tett kontakt før kronprinsbryllupet i Oslo om tre uker. Her er turtelduene på besøk hos Aris mor i Moss.