Slottet vil ta opp «sjaman-turneen» med Märtha

- Vi følger med på debatten og det som uttales, skriver slottet i en uttalelse.

KULTURREDAKTØR: Sigrid Hvidsten mener at Kongehuset sender et ganske tydelig signal. Kommentator: Sigrid Hvidsten, kulturredaktør, Dagbladet. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag bekreftet prinsesse Märtha Louise at hun og den selverklærte sjamanen Durek Verett er et par. Tirsdag landet Durek på Gardermoen, hvor han fortalte at han blant annet skulle feire 17. mai med prinsessen.

Men norgesbesøket er ikke bare en ferie. Han og Märtha Louise skal på en foredragsturné om selvrealisering. Inntektene kan bikke én million kroner når «sjamanen» skal «dele sin visdom med folket».

- Vi følger med på debatten og det som uttales, og kommer til å være i dialog med prinsessen knyttet til markedsføringen av hennes næringsvirksomhet, skriver slottet i en kommentar ifølge NRK.

- Større avstand

Kongehuset ønsker avstand til prinsesse Märtha Louises kommersielle virksomhet, skriver NRK.

- Årsaken til at prinsesse Märtha Louise siden 2002 ikke lengre skulle bli titulert Hennes kongelige Høyhet var for å skape større avstand til kongehusets offisielle virksomhet. Denne avgjørelsen la til rette for at prinsessa kunne gå ut i arbeidslivet og drive egen næringsvirksomhet, forklarer kommunikasjonssjefen ved slottet, Guri Varpe.

Varpe sier videre at prinsessen gjør sine egne avgjørelser rundt sin næringsvirksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer