Slottet: Vil verne om de kongeliges privatliv

- Med såpass høye beløp som det tilsynelatende er her, så bør det helt klart være åpenhet rundt det, mener korrupsjonsekspert.

VIL VERNE OM PRIVATLIVET: Kronprinsfamilien tilbrakte deler av sommerferien om bord på luksusyacthen «Mia Elise» i sommer. Ifølge Se og Hør er leieprisen på båten rundt to millioner i uka. Kongehuset vil ikke opplyse hvem som har betalt for oppholdet, av hensyn til familiens privatliv. Foto: NTB Scanpix
VIL VERNE OM PRIVATLIVET: Kronprinsfamilien tilbrakte deler av sommerferien om bord på luksusyacthen «Mia Elise» i sommer. Ifølge Se og Hør er leieprisen på båten rundt to millioner i uka. Kongehuset vil ikke opplyse hvem som har betalt for oppholdet, av hensyn til familiens privatliv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kongehuset vil ikke oppgi hvem som har betalt for kronprinsfamiliens opphold på luksusyachten «Mia Elise», som ifølge Se og Hør koster rundt to millioner kroner å leie i uka.

Det har flere reagert på.

Kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, forklarer til Dagbladet at grunnen til at de ikke vil være åpne om ferieturen, er at de vil verne om privatlivet til de kongelige.

- Bør være rom for privatliv - Det er selvsagt mulig å diskutere om dette er det riktige stedet å sette en slik grense, men at det et sted bør gå en grense for hva man med rimelighet kan kreve av innsyn i privatlivet, er vel ikke kontroversielt, skriver hun i en e-post.

Hun fortsetter med å understreke at det er nyanser i dette, ved at når det finnes bilder av kongelige et sted, så er dette i seg selv en bekreftelse på at de har vært på det aktuelle stedet, og at man da ikke trenger en bekreftelse fra Slottet. 

- De kongelige har naturlig nok også venner og bekjente som de tilbringer tid med i inn- og utland, som de har på besøk hos seg og som de drar på besøk til. Selvsagt ønsker vi ikke å kommentere alle disse aktivitetene fortløpende da dette tilhører privatlivet. Det bør være rom for et privatliv for de kongelige og for deres venner, skriver Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.