Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slottet vurderer tiltak ved trappa

Slottsforvaltningen vurderer tiltak for å hindre at flere skal kjøre utfor trappa på Slottsplassen etter at Eli Hagen «tok snarveien» torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eli tok trappa - med bil

Det var etter at Eli Hagen hadde kjørt ektemannen Carl I. Hagen til den årvisse stortingsmiddagen på Slottet, at hun braste utfor trappa i Fremskrittspartiets firmabil.

Det er ikke første gang dette skjer, men det har aldri skjedd før en fest, opplyser slottsforvalter Thomas Willoch. Slottet har alltid vakter som kan dirigere bilførere bort fra trappa etter festligheter. Etter hendelsen torsdag vurderer slottsforvaltningen også å sette ut vakter før festene.

- Hittil har vi ikke vurdert det som noen risiko at folk skal kjøre utfor før festlige anledninger. Nå man kjører til, har man jo allerede kjørt opp Karl Johan og forbi trappa. Da burde det være stor sjanse for at man greide tilbaketuren også, sier Willoch og understreker at han ikke er ute etter å kritisere noen.

(NTB-Anne Kathrine Aambø)

Hele Norges coronakart