Slottshemmligheter på avveie

Overraskelsen var stor da Grete Kristiansen fant sikkerhetsgraderte papirer fra slottet i den nye søppeldunken sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da hun skulle flytte papirene over i papircontaineren så hun at det stod «Det kongelige norske slott» på dem. Interessen var vakt og hun tok med seg papirene inn for å se på dem.

Da hun leste igjennom papirene viste det seg at de var unntatt offentligheten av hensyn til rikets sikkerhet, skriver Verdens Gang.

Dokumentene inneholder opplysninger som slottets planløsning, lister over ansatte, private adresser, telefonnummer og interne brev og e-poster.

Grete Kristiansen tror enten at papirene ble kastet og hun arvet dunken med innhold, eller at noen har kastet dem i hennes nye søppeldunk.

Pot kan kobles inn

Politiets overvåkningstjeneste jobber med sikkerheten rundt kongefamilien og kan kobles inn i saken.

- Jeg kjenner ikke denne saken, men jeg kan ikke utelukke at den har interesse for oss, sier politiinspektør Stein Vale til Verdens Gang.

De sikkerhetsgraderte papirene er nå levert tilbake til slottet. Informasjonssjef Wenche Rasch sier at slottet skal gå i gjennom sine rutiner. Hun bekrefter at dokumentene skulle vært makulert og så brent.

- Her har det tydelig skjedd en svikt i rutinene, sier Rasch.

Informasjonssjef Wenche Rasch sier at slottet skal gå i gjennom sine rutiner etter at sikkerhetsgraderte papirer er kommet på avveie.