AVSTENGT: Slottsplassen er avstengt søndag kveld, etter at en mann parkerte en bil like foran inngangen på slottet. Arkivfoto: Tom A. Kolstad / NTB scanpix
AVSTENGT: Slottsplassen er avstengt søndag kveld, etter at en mann parkerte en bil like foran inngangen på slottet. Arkivfoto: Tom A. Kolstad / NTB scanpixVis mer

Slottsplassen stengt etter at varebil parkerte like foran inngangen til slottet

Politiet har pågrepet en mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har stengt av hele Slottsplassen etter at en mann parkerte en varebil av typen Ford E350, like foran inngangen til slottet i 18-tiden søndag kveld.

- Det var en mann som kjørte opp rett foran inngangen til slottet, hvor han parkerte og løp av gårde mens han hylte og skrek noen meldinger. Det i seg selv er jo grunn til å ta det alvorlig. Mannen ble ganske raskt tatt kontroll på, og han fremstår som åpenbart forvirret og syk, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har nå stengt av hele Slottsplassen mens de undersøker bilen.

- Vi antar at dette ikke er noen reell trussel, men vi tar det selvsagt veldig alvorlig, understreker operasjonslederen.

Slottsplassen vil være stengt inntil politiet får gjennomgått bilen nøye, og med 100 prosent sikkerhet at bilen ikke utgjør noen trussel.

- Vi har bombegruppa på plass, og det kan fort ta et par timer før de har fått gjennomsøkt bilen, sier Belle i 20-tiden søndag kveld.

Mannen, en 40-åring, blir inntil videre tatt hånd om av politiet.