Slovakia sier ja til 200 syriske flyktninger. Men de må være kristne

- Vi har ingen moskeer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slovakia mottar snart 200 syriske flyktninger fra leirer i Tyrkia, Italia og Hellas. Men nå stiller de krav om at de skal være kristne, ikke muslimer.

200 er kvoten Slovakia gikk med på å ta imot da EU fordelte 32.000 syriske flyktninger blant medlemslandene for å avhjelpe krisen i Sør-Europa.

Men lenge etter at dette var godtatt, kom de med det nye kravet om at flyktningene ikke skal være muslimer.

- I Slovakia har vi ingen moskeer. Derfor vil vi kun velge kristne, sier Ivan Metik, som er talsmann for Slovakias innenriksdepartement, til Wall Street Journal.

Overfor BBC unnskylder han seg med at Slovakia bare er et transittland, og at ingen ønsker å bli i landet.

Slovakias statsminister Robert Fico har uttalt seg enda mer kompromissløst.

- Slovakia er et kristent land, og vi kunne ikke tåle en tilstrømning av 300.000-400.000 muslimske innvandrere som ville begynne å bygge moskeer over hele landet og forsøke å endre vår levemåte, sa han nylig til en østerriksk avis.

Slovakia har 5 millioner innbyggere, hvorav 0,2 prosent er muslimer.

FNs høykommissær for flyktninger UNHCR har bedt landene ha en inkluderende holdning når det gjelder flyktninger med annen kultur og religion.

Antall flyktninger ved EUs grenser er de siste månedene steget til 107.000, de fleste syrere, afghanere eller afrikanere.

Bare Tyskland regner med å ta imot rundt 800.000 asylsøkere i år. 10.500 av dem i henhold til den samme avtalen som har forpliktet Slovakia til å ta imot 200.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer