Slovakia vant VM

De største stjernespillere slo til og sikret Slovakias første VM-tittel i ishockey. Finalen mot Russland endte 4-3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De slovakiske NHL-stjernene med Zigmund Palffy, Miroslav Satan, Josef Stumpel og Peter Bondra i spissen ble for mye å takle for de russiske spillerne i lørdagens finale.

Etter 22 sekunder spill gjorde backen Lubomir Visnovsky 1-0. Godt assistert av Josef Stumpel. Etter 12.10 økte Peter Bondra ledelsen i lagets første overtallsspill. Herrene Palffy og Satan sto for serveringen.

Russland reduserte til 2-1 ved Maksim Susjinskij i en overtallssituasjon, men tre og halvt minutt senere økte Satan til 3-1.

Ny spenning

En tidlig russisk redusering ved Vladimir Antipov til 3-2 i tredje periode gjorde at det ble kamp igjen. Russerne hadde lagt vekk det ultradefensive spillet sitt og satse alt framover. De fikk sin fortjente utlikning da Susjinskij gjorde sitt andre mål for kvelden drøye fem minutter før slutt.

Men de slovakiske stjernene hadde på ingen måte fått nok. De ville ikke ha noen ny kamp i forlengning og eventuell avgjøre på straffeslag. Med ett minutt og 40 sekunder igjen av finalen slo 1. rekka med Palffy og Bondra til igjen. Sistnevnte ble matchvinner med en suser i nettet.

Slovakia slo ut OL-vinneren Canada i kvartfinalen og hjemmefavorittene Sverige i semifinalen. Svenskene ble også slått i grunnspill, og det er tydelig at Slovakia nå er blitt store og tok et velfortjent mesterskap.

Storebror Tsjekkia har vunnet de tre siste mesterskapene, mens Slovakia kun har spilt en finale siden Tsjekkoslovakia ble splittet opp i 1992. Det var for to år siden i St. Petersburg.

(NTB)