Slovakias statsminister om å ta imot båtflyktninger: - Når alt kommer til alt, tilhører vi den kristne kulturen

- Terrorister kunne prøve å blande seg med muslimske flyktninger, påstår han.

TOK IMOT 14 FLYKTNINGER I FJOR: Slovakias statsminister Roerrt Fico er blant østeuropeerne som er skeptisk til å ta imot flyktninger, enda Vesten for få tiår siden tok imot tusener av flyktninger fra Øst-Europa. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix
TOK IMOT 14 FLYKTNINGER I FJOR: Slovakias statsminister Roerrt Fico er blant østeuropeerne som er skeptisk til å ta imot flyktninger, enda Vesten for få tiår siden tok imot tusener av flyktninger fra Øst-Europa. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-bilder fra krigen i Syria og av desperate flyktninger på EUs strender vekker lite sympati hos EUs østeuropeiske medlemmer.

Myndighetene i Polen, Litauen, Latvia, Tsjekkia og Slovakia har alle avvist kvoter for å ta imot flyktninger som EU nå forsøker å fordele for å lette byrden for Italia og Hellas, som har tatt imot titusener av flyktninger hittil i år.

Uttalelser om hvor mange flyktninger de østeuropeiske landene er villige til å akseptere, ligger langt bak EUs forslag til fordeling av 40.000 flyktninger på de forskjellige EU-landene.

Bare kristne Om de østeuropeiske landene får sin vilje, vil de ikke bare begrense hvor mange flyktninger de er villige til å ta imot, men de vil også kreve at de som faktisk får komme, er kristne.

- Når alt kommer til alt, er vi et land som hører til den kristne kulturen, sier Margus Tsakhna, den konservative sosialministeren i Estland.

I Slovakia sier statsminister Robert Fico at kristne vil vekke mindre motforestillinger i lokalbefolkningen. Terrorister kunne prøve å blande seg med muslimske flyktninger, påstår han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer