Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slovakias statsminister varsler sin avgang etter journalistdrap

Slovakias statsminister Robert Fico sier han vil gå av. Fico har vært under sterkt press fra opposisjonen etter at en av landets fremste journalister ble drept.

GÅR AV: Slovakias statsminister Robert Fico har varslet at han går av. Foto: AP / NTB scanpix
GÅR AV: Slovakias statsminister Robert Fico har varslet at han går av. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har i dag levert min avskjedssøknad til presidenten. Dersom presidenten godtar den, går jeg av i morgen, sa Fico onsdag kveld.

Kunngjøringen kommer to dager etter at landets innenriksminister Robert Kalinak trakk seg.

Fico og hans regjering har vært under sterkt press etter at gravejournalisten Jan Kuciak og hans kjæreste Martina Kusnirova ble funnet drept i slutten av februar. Blant annet har det vært flere store demonstrasjoner mot regjeringen.

Kuciak arbeidet med store korrupsjonssaker, blant annet om bruken av store millionbeløp fra EU. Drapet har utløst nye spekulasjoner om forbindelser mellom regjeringen og 'Ndrangheta-mafiaen i Italia.

Slovakisk politi sier at drapet på Kuciak «høyst sannsynlig» er knyttet til en artikkel han holdt på med om akkurat disse forbindelsene, en artikkel Kuciaks arbeidsgiver har latt trykke etter hans død.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!