Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slovenia strammer inn grensene

Slovenia kunngjorde søndag at de vil redusere antall migranter som får komme inn i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nabolandet Østerrike er ventet å innføre tøffe innstramminger ved sine grenser neste uke.

De to EU-statene er blitt hovedårer for befolkningsstrømmen gjennom Balkan til Vest-Europa. Østerrike har de siste ukene varslet at de er i ferd med å nå sitt maksantall av flyktninger og migranter. Landet er ventet å sette en kvote på antall migranter som har lov til å passere grensen fra Slovenia.

Ettersom Wien er ventet å stramme inn, kommer Slovenia til å gjøre det samme for å unngå en flaskehals, opplyser slovenske myndigheter.

Slovenia, med sin befolkning på omtrent to millioner mennesker, har det siste året mottatt 90.000 asylsøknader, som er et av de høyeste antallene i området målt mot befolkning.

- En serie tøffere tiltak vil bli innført den kommende uke. Dette inkluderer en daglig kvote for hvor mange migranter som får komme inn i landet. Tiltakene vil være på linje med dem Tyskland allerede har innført, sa Østerrikes innenriksminister Johanna Mikl-Leitner søndag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram