Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slovenia vurderer EU-avstemning i februar

Slovenia kan bli det første av EUs kandidatland som skal holde folkeavstemning om EU-medlemskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den slovenske regjeringen har foreslått folkeavstemning om både EU- og NATO-medlemskap 9. februar, ifølge slovenske medier. Det slovenske parlamentet skal bestemme en avstemningsdato onsdag.

Hvis folket sier ja, blir Slovenia medlem i både EU og NATO i 2004.

Det slovenske folk skal ta stilling til medlemskapsbetingelsene for EU-medlemskap som ble fremforhandlet på EU-toppmøtet i København i desember. Slovenia var også ett av sju land som ble invitert inn i NATO under toppmøtet i Praha i november.

Det spekuleres i slovensk presse i at bakgrunnen for den tidligere avstemningsdatoen er å hindre at NATO-motstanderne skal styrke seg ved et eventuelt militært angrep på Irak.

Oppslutningen om EU-medlemskap er høy i Slovenia, som tidligere var en del av Jugoslavia. Meningsmålinger antyder at 60 prosent vil stemme ja, 25 prosent nei.

Alle EUs ti kandidatland, unntatt Kypros, skal holde folkeavstemning om medlemskap i løpet av året.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling