Hana Mazi Jamnik

Slovensk landslagsløper omkom i rulleski-ulykke

Hana Mazi Jamnik (19), slovensk landslagsutøver i langrenn, omkom i rulleskiulykken i Botseitunnelen i Rogaland torsdag.

DØDE: Hana Mazi Jamnik (19). Foto: Slovenias skiforbund
DØDE: Hana Mazi Jamnik (19). Foto: Slovenias skiforbund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter politiet og det slovenske landslaget i langrenn.

Jamnik ble 19 år.

- En 19 år gammel kvinne døde etter at hun var involvert i en ulykke med en lastebil da hun gikk på rulleski sør for Jørpeland i dag, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

Det slovenske landslaget bekrefter dødsfallet på egen nettside.

- Forferdelig

Nødetatene rykket torsdag ut til en melding om en trafikkulykke i Botsheitunnelen, som ligger mellom Forsand og Jørpeland, i Rogaland.

Advokat Anne Kroken er bistandsadvokat for de etterlatte og sier til Aftenbladet at hun har vært i kontakt med en representant for de pårørende.

- Det er en helt forferdelig ulykke som er fryktelig for alle de involverte. Min jobb er å bistå de pårørende, sier Kroken, som skal ha møte med en representant for de pårørende torsdag kveld.

Det var en lastebil som var involvert i ulykken, som skjedde i Botsheitunnelen i Jørpeland i Rogaland. Sjåføren av lastebilen er siktet i saken. Politiet har rutinemessig tatt blodprøve av mannen, og hans førerkort er beslaglagt.

- Tragisk ulykke

Mannens forsvarer, advokat Sigurd Rønningen, sier til Stavanger Aftenblad at lastebilsjåføren ikke erkjenner straffskyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer