Slu krokodille i Hongkong

Hittil har ingen klart å fange den mystiske krokodillen som stabber rundt i Hongkong. Nå er den australske eksperten John Lever satt på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er en australsk krokodilleekspert satt på saken.

John Lever, som har et like solid rykte i Australia som sin motstander har i den tidligere britiske bystaten, satte i gang med å undersøke den mudrete myra i Yuen Long i New Territories for å prøve å fastslå hvor krokodillen har gjemt seg.

Virkelighetens Crocodile Dundee, som til daglig arbeider på en krokodillefarm i Queensland og er kjent for å fange krokodiller med hendene, innrømmet at det ikke blir lett å fange beistet. Men han satte likevel sin lit til kyllinghodene han slapp i vannet som lokkemat.

Befolkningen i Hongkong er i de siste ukene blitt stadig mer fascinert av krokodillen som gang på gang har lurt landbruksmyndighetene som prøver å fange dyret, som ikke hører naturlig hjemme i Hongkong.

Både nett, tauverk, tepper, tape, feller og bedøvelseskuler er tatt i bruk, men alt forgjeves. To ganger har beistet til og med svømt inn i feller for å meske seg med kyllinghoder som er lagt ut som lokkemat, for deretter å forlate buret før døra smalt i - i fullt påsyn av publikum som moret seg kostelig.

Myndighetene tror at krokodillen enten er et kjæledyr som har rømt, eller at den har stukket av fra en krokodillefarm i Kina.

(NTB)

På leting: CROCODILE DUNDEE: Virkelighetens Crocodile Dundee, den australske krokodilleeksperten John Lever.
SPENTE: Innbyggerne i Hongkong benket seg ned for å se avsparket for leteaksjonen.