Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slukket brann etter kreativ idé

Oslo brann- og redningsetat valgte å flytte brannen ut av kommunen for å slukke den.

KROKBILEN: Da brannvesenet bestemte seg for at de ville flytte brannen til et annet sted før de slukket den, valgte de å tilkalle krokbilen. Foto: Oslo brann- og redningsetat
KROKBILEN: Da brannvesenet bestemte seg for at de ville flytte brannen til et annet sted før de slukket den, valgte de å tilkalle krokbilen. Foto: Oslo brann- og redningsetat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag kvelder melder Oslo brann- og redningsetat om et litt annerledes oppdrag. I stedet for å slukke brannen på stedet, valgte de nemlig å frakte den ut av kommunen.

Ifølge brannvesenets eget Facebook-innlegg som ble publisert onsdag kveld, skjedde hendelsen én dag i forveien. Like før klokka 20 fikk de melding om en brann i en komprimator på Ensjø.

«Da mannskapene fra Bryn brannstasjon kom til stedet brant det heftig, og røykdykkerne gikk raskt i gang med slukkingen. De slo ned flammene, men likevel ulmet og brant det inne i det sammenpressede avfallet i containeren», opplyser de.

Kreativ idé

Ettersom brannen ikke ville gi seg, måtte brannmannskapet tenke kreativt. For om de skulle slukke brannen på stedet, måtte de ha tømt alt innholdet på bakken, for så å «dusje det med vann».

Videre skriver de at å tømme avfallet på bakken, var noe de operative lederne på stedet hadde lite lyst til. Så fikk de en lysende idé.

«De fikk en idé om å bruke en av krokløfterne våre, slik at hele containeren kunne fraktes til et sikkert sted, der tømmingen og slukkingen kunne foregå», heter det i Facebook-innlegget.

Gikk som smurt

Dermed rykket redningsavdelingen på Hovedbrannstasjonen ut med krokløfteren og løftet containeren opp på lasteplanet.

«Så dro brannbilene i kortesje til et avfallsanlegg utenfor Oslo for å fullføre jobben. Kreativt og effektivt, og endelig litt tid i rampelyset for krokbil O-64!»

I kommentarfeltet påpeker en følger at det ville vært litt av et syn å se kortesjen mens den fraktet den rykende lasten. Dessverre fikk ikke brannmannskapet bilde av akkurat det.

Dagbladet har vært i kontakt med vakthavende ved brannvesenets medielinje, Per Harald Jakobsen, som ikke hadde noe mer han ville tilføye.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media