COLA-HELTEN: Brannsjef i Lund, John Skåland, brukte cola og breinebusker i kampen mot flammene. Her er han sammen noen av mannskapet fra Sivilforsvaret etter at de klarte å slukke en skogbrann i samme område i 2003. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
COLA-HELTEN: Brannsjef i Lund, John Skåland, brukte cola og breinebusker i kampen mot flammene. Her er han sammen noen av mannskapet fra Sivilforsvaret etter at de klarte å slukke en skogbrann i samme område i 2003. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

Slukket brann med colaflaske

Brannsjef grep til brusflaska da skogbrannen i Rogaland var i ferd med å blusse opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Da skogbrannen i Hovsheraddistriktet i Lund i Rogaland viste tegn til å blusse opp igjen, viste brannsjef John Skåland råd. Han brukte en brusflaske til å slukke med.

Helt siden fredag har brannmannskaper kjempet mot flammene i området. Søndag ettermiddag ble de permittert fra jobben, men da meldingen kom mandag formiddag om at brannen hadde blusset opp igjen, var brannsjefen fort på pletten.

- Jeg hadde pantet brusflasker etter helgens brannslukking. Jeg hadde handlet fire flasker cola. Da meldingen om brann kom, satte jeg meg i bilen og kom meg av gårde. Det er lite vann i området. Derfor ble løsningen at jeg helte cola på de første flammene jeg så. Cola og einebærbusker ble brukt til å begynne med. Det viste seg å være effektivt, sier Skåland til Avisen Agder. Brannmannskaper er utkalt til området for å på nytt prøve å slukke skogbrannen. (NTB)