Slukt av elva

Uten å kunne hjelpe var ektemannen og tre andre personer øyenvitner til hvordan en 35 år gammel britisk kvinne druknet i elva Lågen ved Svarstad i går ettermiddag. Kvinnen, som sto langs bredden og fisket etter laks, var sjanseløs mot understrømmene i den strie elva da hun mistet fotfestet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Flere av personene som var øyenvitner til hvordan elva tok tak i laksefiskeren, hoppet selv ut i vannet for å prøve å redde henne. Men de måtte gi opp, sier lensmannsbetjent Per Olav Standal ved Lardal lensmannskontor.

Ektemannen til den 35 år gamle kvinnen fra London, som selv sto på andre sida av elvebredden og fisket, var maktesløs vitne til hvordan elva slukte hans kjære.

Dratt til bunns

- Ifølge øyenvitner har fiskeren mistet fotfestet og deretter gått under. Hun sank raskt til bunns og ble funnet på vel tre meters dyp, omtrent på samme sted der hun gikk ned, sier Standal til Dagbladet.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokka 16 i går. Halv seks fant dykkere kvinnen liggende på vel tre meters dyp, og startet gjenopplivingsforsøk, men livet sto ikke til å redde.

Ulykken skjedde nord for brua i Svarstad sentrum, som er et populært fiskområde for laksefiskere.

Ifølge øyenvitner skal kvinnens vadestøvler ha blitt fylt opp av vann da hun mistet fotfestet.

Ikke stri

En av politiet teorier er at dette kan ha vært en sterk medvirkende årsak til at kvinnen ikke lot seg dra opp igjen av vannet, men i stedet sank raskt til bunns.

- Elva er ikke spesielt stri på dette området, og vi vil ikke fraråde andre å fiske iområdet. Denne drukningsulykken er et uhell som dessverre kan skje når man fisker, sier Standal.