- Slumser med avvik

Bjørg (77) har meldt inn flere avvik i hjemmetjenesten, men aldri fått en tilbakemelding. Kommunen er enig i at det skal meldes avvik om feilene Bjørg beskriver. Men nekter å opplyse om det har skjedd i hennes sak.

ETTERLYSER RESPONS: Bjørg Børrestad er opprørt over at hun ikke har fått tilbakemelding på sine klager til hjemmesykepleien. Hun mener også at hjemmesykepleien selv burde meldt inn avvik fra rutinene når det gjelder oppfølging av smertebehandling. FOTO: Kristin Svorte.
ETTERLYSER RESPONS: Bjørg Børrestad er opprørt over at hun ikke har fått tilbakemelding på sine klager til hjemmesykepleien. Hun mener også at hjemmesykepleien selv burde meldt inn avvik fra rutinene når det gjelder oppfølging av smertebehandling. FOTO: Kristin Svorte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg spør meg selv: Er det brukers oppgave å påse at hjemmesykepleien følger opp pliktene sine?

Bjørg Børrestad (77) trekker pusten og ser på oss med oppgitt blikk over salongbordet.

- Det siste året har jeg meldt inn fire alvorlige avvik, uten at det har skjedd noe som helst. Jeg har verken fått beskjed om hvorvidt personen som har vært hjemme hos meg, også har meldt avvik, eller hva ledelsen i hjemmesykepleien har gjort med mine meldinger, sier Børrestad.

Skal meldes

Avviksrapportering er et av helse- og omsorgssektorens viktigste kontrollverktøy. I tillegg til å rette opp feil når det er mulig, gir avviksrapportering mulighet til læring og forbedring. For Bjørg Børrestad som bruker er det viktig å være trygg på at hjemmesykepleierne er til å stole på, fordi måten de utfører jobben sin på er avgjørende for livskvaliteten hennes.

Børrestad har de siste fire åra hatt vedtak om at hjemmesykepleien skal skifte et smerteplaster hun får på blå resept. Plasteret inneholder det morfinlignende stoffet fentanyl, og både fastlegen og eksperter mener det er svært viktig at frekvens og dosering overholdes. Hvis det ikke skjer, er det et avvik. Det er ledelsen i hjemmetjenesten i Drammen enig i:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer