Sluppet fri

Harald Undrum (31) slipper å sitte i varetekt til tross for at han er siktet for grovt heleri i Øye-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld ble han sluppet fri.

- Harald Undrum blir ikke framstilt for varetektsfengsling. Han blir løslatt nå, opplyser politiadvokat Marit Formo i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Undrum ble pågrepet av politiet mandag.

- Dette er ikke overraskende. Vi aksepterte at han ble der i dag, mens politiet fikk gjort øvrige undersøkelser og avhør, sier Undrums forsvarer, advokat Jon Christophersen, til NTB.

Politiet mener Undrum sammen med finansmann Thomas Øye, hjalp den ransettersøkte David Toska med å hvitvaske 5 millioner kroner i 2001. Torsdag kveld i forrige uke ble Thomas Øye pågrepet og lørdag fikk politiet medhold i kravet om to ukers varetekt med brev- og besøksforbud.

Pengene som David Toska skal ha gitt til Øye, er etter politiets oppfatning utbytte fra kriminelle handlinger. Undrum kausjonerte for Øye, men nektet å betale da Toska gjorde krav på pengene fra ham. Toska forsøkte deretter å slå Undrum konkurs i fjor, men Asker og Bærum tingrett avviste søksmålet. Retten konkluderte med at de 5 millionene som Øye hadde mottatt var utbytte fra kriminell virksomhet.

Ved siden å være siktet og etterlyst for Stavanger-ranet i april i år, er Toska tiltalt for et bankbokskupp i Gjensidige NORs filialer på Bryn i Oslo, der gjerningsmennene fikk med seg rundt 20 millioner kroner. Toska er også tiltalt for å ha boret seg igjennom taket på Norsk Medisinaldepot i Oslo, i et mislykket forsøk på å stjele 840.000 narkotiske tabletter i november 2000.

(NTB)

PÅ FRIFOT: Harald Undrum slipper varetekt tross den alvorlige siktelsen.