- Slutt å anklage alle andre, Listhaug

Knut Storberget etterlyser politiske tiltak fra landbruksministeren.

UIMPONERT: Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget er lite imponert over hva Sylvi Listhaug får til. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
UIMPONERT: Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson Knut Storberget er lite imponert over hva Sylvi Listhaug får til. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hittil har statsråd Sylvi Listhaug brukt tida si på å anklage alle andre — leverandører, grossister, Reitan-kjeden.

Vårt spørsmål til henne er: Kan du bidra med noe selv, ut fra politikken, i stedet for å kjefte på alle andre, sier Knut Storberget, landbrukspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet.

Mer politikk Han er ikke imponert over hva Frp-ministeren har fått til så langt.

- I Stortinget har vi i løpet av det første regjeringsåret fått tre-fire saker fra Sylvi Listhaug, de har hun fått nederlag på eller at de er utsatt.
Jeg hadde håpet at hun leverte mer på politikk og sørget for å forankre det i Stortinget, slik at hun fikk det gjennom.

Statsråden gjør hva hun kan for å påpeke andres manglende innsats, men bør spørre seg selv: Hva kan jeg som statsråd gjøre? spør Storberget.

Positiv effekt -Jeg synes det er et paradoks at Listhaug finansierte hele veksten i statens tilbud i jordbruksforhandlingene med å øke målprisene. Hun kunne fulgt Arbeiderpartiets forslag om redusere målprisene på frukt og grønt. Det ville hatt positiv effekt både for forbrukerne og for folkehelsen, sier Ap-representanten.

Matmerking Han minner om at Arbeiderpartiet i Stortinget har lagt fram forslag om matportal, matmerking, lov om god handelsskikk og bedre konkurranseforholdene i meierisektoren.

- Viktige forslag, som vil ha stor betydning for folk. Vi håper selvsagt på å få støtte for disse forslagene, sier Knut Storberget.

Lidl-møtet Til Sylvi Listhaugs planlagte møte med Lidl og Carrefour har Arbeiderpartiets landbrukspolitiske talsperson følgende kommentar:

- Vi ønsker økt konkurranse, men forutsetningen er at de som etablerer seg følger spillereglene i norsk arbeidsliv, sier Knut Storberget.