- Slutt å gi

Byrådsleder Erling Lae er opprørt over utenlandsk tiggersvindel i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I januar ble lovforbudet mot å tigge opphevet. Politiet i Oslo mottar nå en rekke klager fra folk over aggressive tiggere fra øst-Europa.

Erling Lae mener folk må ta avstand fra disse gruppene.

- Slutt å gi til disse tiggerne. Det de driver med er ren svindel. Hvis det ikke er penger å få, vil de slutte å komme til Oslo, sier Lae til Dagbladet.no.

Han oppfordrer folk til heller å gi til organisasjoner som Kirkens Bymisjon og Frelsesarméen.

Skremmer innbyggerne

Både politiet og byrådet i Oslo mottar stadig flere henvendelser fra folk som blir skremt av aggressive tiggere. Det er først og fremst utenlandske tiggere som er problemet. Godt organiserte grupper fra Romania og andre land i øst-Europa strømmer til byen, og oppholder seg her nå også på vinterstid.

- Vi ønsker en oppmykning av reglene slik at politiet kan få lov til å gripe inn overfor den organiserte tiggingen som har inntatt Oslo. Det de driver med er ren svindel, sier Erling Lae.

- Politiet vet at disse gruppene reiser rundt til ulike byer i Europa der det er lov til å tigge. De sprer seg rundt i sentrum og spiller godt skuespill. Noen tar deg nesten i ermet og stikker koppen fram. Det skremmer mange innbyggere. De som blir skremt er også en svak gruppe, vi må ikke glemme dem, sier Lae.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer