-  Slutt å klage, Dagfinn

Ap-leder Jens Stoltenberg oppfordrer Dagfinn Høybråten til å legge vekk offerrollen og heller gå inn i debatten om abort, bioteknologi og homofiles rettigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Den ene dagen sier KrF at de ønsker diskusjon om moral og verdier, den neste stiller de ikke opp i debatter. Jeg vil ikke ta stilling til Halvorsens angrep på Høybråten. Men jeg reagerer på at han påberoper seg offerstatus ved å klage på personangrep, sier Jens Stoltenberg.

-  Han burde i stedet diskutere innholdet i det hun og jeg sier om KrFs intoleranse og dobbeltmoral i en rekke saker.

I går nektet Dagfinn Høybråten å møte Kristin Halvorsen til debatt om innholdet i anklagene hennes. Halvorsen mener blant annet at dagens KrF-leder er mer fordømmende enn forgjengerne og at han kynisk sprer fordommer.

Nå minner Stoltenberg om at Høybråten og partilederne i regjeringen også sier nei til å stille opp på et debattmøte i regi av Kreftforeningen i neste uke.

Det skulle blant annet handle om den restriktive bioteknologiloven som KrF-lederen tar æren for. I tillegg til den saken vil han ha en konfrontasjon med Høybråten om abort og homofiles rettigheter.

Abort

I april lovet Stoltenberg overfor Dagbladet at han ville bruke mye tid på å minne om KrFs «intoleranse» og «dobbeltmoral», og slo samtidig fast at «hvis KrF hadde fått bestemme, ville vi i en rekke verdispørsmål vært det mest tilbakestående landet i Europa».

-  KrF vil gjeninnføre nemndene og fjerne retten til selvbestemt abort. Hadde Høybråten fått viljen sin, ville norske kvinner blitt tvunget til å avbryte svangerskapet i skjul - med fare for eget liv.

 BLITZREGN:  Gro Harlem Brundtland hadde en gjesteopptreden på den politiske arena i går. Jens Stoltenberg benyttet anledningen til å ta et oppgjør med KrF\'s verdipolitikk. Foto: Truls Brekke
BLITZREGN: Gro Harlem Brundtland hadde en gjesteopptreden på den politiske arena i går. Jens Stoltenberg benyttet anledningen til å ta et oppgjør med KrF\'s verdipolitikk. Foto: Truls Brekke Vis mer

Bioteknologi

Han påpeker at Høybråten også har prøvd å begrense norske kvinners adgang til ultralyd.

-  Det andre temaet jeg hadde håpet å debattere med Høybråten er bioteknologiloven. Den er en av de strengeste i verden, og hindrer utviklingen av nye medisiner, sier Stoltenberg.

-  KrF mener det er mer etisk forsvarlig å kaste et befruktet egg enn å forske på det for å redde liv.

Homofile

Ap-lederen reagerer også på KrFs lange historiske kamp mot like rettigheter for homofile.

-  Tusenvis av barn vokser i dag opp med foreldre av samme kjønn. Spørsmålet er ikke om vi er for eller imot, men hvordan vi skal sikre barna trygghet og nødvendig juridiske beskyttelse, sier Stoltenberg.