Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slutt å kritisere Harry

Sarah Ferguson mener Harry har sagt nok unnskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Harry sendte ut en unnskyldning via en pressemelding etter at han ble fotografert iført en skjorte med Wehrmacht-emblem på kragen.

Nå er Harry invitert på studietur til Auschwitz av en jødisk gruppe. En talsmann for slottet sier at invitasjonen «vil bli vurdert, men at det ikke foreligger planer for en reise». Nå tar Sarah Ferguson prinsen i forsvar.

Lei seg

Til BBC sier hertuginnen:

- Jeg vet hvordan det er å være under sterkt press og bli kontinuerlig kritisert. Det er veldig utmattende og lite hyggelig.

Fotografiet som har blitt tatt under en venns bursdagsfest har vakt sterke reaksjoner i britisk presse. Men Ferguson mener Harry er god på bunn.

- Jeg vil at noen skal stå opp for ham og fortelle at han er et godt menneske, og derfor gjør jeg det nå, sier Ferguson.

- Både William og Harry er flotte mennesker. Jeg tror deres mor var veldig stolte av dem, sier hun.

Tilbakestående tolvåring?

Kommentatoren Tom Utley i Daily Telegraph er ikke like raus. Han skriver riktignok i dagens kommentar (krever gratis registrering) at det er latterlig å framstille Harry som Hitler-beundrer eller hevde at kostymepåfunnet vil oppmuntre nynazister.

Men han begynner kommentaren slik:

- Vi kan alle være enige om at prins Harry ikke er særlig smart.

Utley antyder riktignok at prinsen er i godt selskap og opplyser at 45 prosent av britene ifølge en fersk meningsmåling er helt ukjente med Auschwitz.

Men Utley tror Harry ville hatt godt av å arve litt av prinsesse Dianas medfølelse og humanisme. Før han konkluderer:

- Dette er ikke toskeskapen til en 20-åring som har fått 17 år av den beste utdannelse man kan kjøpe for penger. Det er stupiditeten til en tilbakestående 12-åring.

I sin offentlige unnskyldning sier Harry: «Jeg er veldig lei meg hvis jeg såret eller fornærmet noen. Det var et dårlig valg av kostyme og jeg vil gjerne unnskylde.»

FORSVARER:</B> Sarah Ferguson mener Harry er en god mann.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media