- Slutt å mobbe Erna for vekta

Inga Marte Thorkildsen (SV) raser etter kroppskritikk av Høyre-lederen.

- PROVOSERT: Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen i SV raser mot kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdal, etter at han kritiserte Høyres Erna Solbergs vekt. Foto: Peder Gjersøe/Dagbladet
- PROVOSERT: Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen i SV raser mot kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdal, etter at han kritiserte Høyres Erna Solbergs vekt. Foto: Peder Gjersøe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kommunikasjonsrådgiver Kjell Terje Ringdals uttalelser om Høyre-leder Erna Solbergs vekt har fått sinnene til å koke, både hos Dagbladets lesere og politikere. Ringdal gir i disse dager ut boka «Kunsten å overbevise», og i Dagbladets Magasinet på lørdag uttalte han at «Erna Solberg er så overvektig at mange ikke hører hva hun sier. Man tenker isteden: Kan hun ha kontroll når hun er så tjukk? Vekta skader troverdigheten, og det kan hun tape stemmer på».

—Jeg mener det er farlig å snakke som han gjør. Når han mener at mage er lik manglende kontroll, så bekrefter han bare fordommene som er der ute, i stedet for å ta et oppgjør med dem. Noe bør man rett og slett holde kjeft om. Slutt å mobbe Erna for vekta, ber SV-politiker Inga Marte Thorkildsen.

— Mer mobbingHun fant uttalelsene i Magasinet så provoserende at hun skrev om hvordan det kan føre til mer mobbing av overvektige på bloggen sin. Overfor Dagbladet utdyper hun:

— Folk vet det om de har et vektproblem. Ingen trenger å stikke en pekefinger opp i nesa på dem og fortelle det. Det må være vanskelig for henne å høre. Erna er tøff, og mye preller sikkert av på henne. Men han går langt over grensa her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer