- Slutt å piske arbeidsfolk

Sykefraværet er omtrent som på 70-tallet. - Nordmenn har ikke slett arbeidsmoral, mener overlege.

SOM Å PISKE EN TRØTT HEST: «Å øke kravene og stramme inn på rettighetene blir som å piske en trøtt hest», skriver overlege ved Arbeidsmedisinsk avdeling, St. Olavs Hospital, Håkon Lasse Leira i en kronikk i dagens Dagbladet. Foto: TOM E. ØSTHUS
SOM Å PISKE EN TRØTT HEST: «Å øke kravene og stramme inn på rettighetene blir som å piske en trøtt hest», skriver overlege ved Arbeidsmedisinsk avdeling, St. Olavs Hospital, Håkon Lasse Leira i en kronikk i dagens Dagbladet. Foto: TOM E. ØSTHUS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): «Å øke kravene og stramme inn på rettighetene blir som å piske en trøtt hest», skriver overlege ved Arbeidsmedisinsk avdeling, St. Olavs Hospital, Håkon Lasse Leira i en kronikk i dagens Dagbladet.

Les hele kronikken her!

Lav arbeidsmoral?I løpet av neste uke starter trepartsforhandlingene om sykelønnsordningen, opplyser NHO-sjefen John G. Bernander. Det er utarbeidet flere grunnlagsdokumenter der partene og regjeringen er enige om at en ny ordning ikke skal medføre noen ekstra økonomisk belastning for arbeidsgiverne. Ifølge statsminister Jens Stoltenberg er en utvidelse av arbeidsgiverperioden en mulig løsning.

Samtidig har flere anklaget nordmenn for å være late og ha lavere arbeidsmoral enn ellers i Europa.

Leira har jobbet som arbeidsmedisiner i over 30 år, blant annet ti i år i Arbeidstilsynet, og er sterkt provosert over at statsministeren vil forandre sykelønnsordningen:

- Voldsomme angrep«Angrepene på sykelønnsordningen er etter hvert blitt ganske voldsomme. Denne ordningen, som har hatt stor støtte både i folket og på Stortinget, blir nå karakterisert som en ordning som favoriserer de late, unnasluntrerne, de med lav arbeidsmoral», skriver Leira.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer