BLOGGER: Meghan McCain har havnet i rampelyset igjen, noen måneder etter at valgkampen er over. Foto: AP Photo/Stephan Savoia/Scanpix
BLOGGER: Meghan McCain har havnet i rampelyset igjen, noen måneder etter at valgkampen er over. Foto: AP Photo/Stephan Savoia/ScanpixVis mer

«Slutt å si at jeg er tjukk»

John McCains datter i heftig krangel med konservativ radioprater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): John McCains datter Meghan McCain var et friskt pust i den amerikanske valgkampen.

Hun blogget om livet på innsiden av farens kampanje, og helst om alt annet enn politikk. Det handlet heller om hvilke sko Henry Kissinger hadde på seg, hvilken låt som passet til den enkelte dagen og hvilken journalist som kledde seg best.

Hun har behold bloggen Mccainblogett også etter at faren tapte for Obama.

Og nå handler det litt mer om politikk.

- Kyss den feite ræva mi
Senatordatteren gikk tidligere denne måneden ut og oppfordret republikanerne å samarbeide med demokratene.

SENATORDATTER: Meghan McCain skriver at moren Cindy McCain blir beskyldt for å være for tynn, mens hun blir beskyldt for å være for tjukk. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
SENATORDATTER: Meghan McCain skriver at moren Cindy McCain blir beskyldt for å være for tynn, mens hun blir beskyldt for å være for tjukk. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

Det fikk den konservative radioprateren Laura Ingraham, som ukentlig har 5,5 millioner lyttere, til å angripe 24-åringen.

Ingarham beskyldt henne for å være en overklassejente som hadde gått over styr (noe upresis oversettelse av «a Valley Girl gone awry», journ.anm). I tillegg antydet hun at McCain er overvektig og at hun er for stor til å kunne være med i TV-programmet «The Real World».

Meghan McCain svarte i spalten hun skriver i nettavisa The Daily Beast.

Overskriften var enkel og grei: «Slutt å si at jeg er tjukk, Laura Ingraham».

KRANGLER MED MCCAIN: Laura Ingraham. Foto: Wikimedia Commons
KRANGLER MED MCCAIN: Laura Ingraham. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

På TV-showet «The View» tok hun det videre:

- Hun kan kysse den feite ræva mi, sa hun med et glimt i øyet.

Kom med nettkritikk

McCain poengterer hun at hun ikke er overvektig, men at hun er blitt mobbet fordi hun er stor siden hun gikk på ungdomsskolen. Samtidig understreker hun at hun ikke forventet et slik angrep.

- Jeg hadde forventet subsistansiell kritikk (...) etter at jeg prøvde å få i gang en debatt om problemene det republikanske partiet har om dagen, skriver hun.

Meghan McCain gikk i februar ut og hevdet at republikanerne ikke skjønte seg på internett, og at partiet måtte skjerpe seg kraftig hvis de skulle ha noen sjanser i framtidige valg.

Samtidig hevdet republikanerne framstår som uhippe, og at de har et imageproblem. Hun havnet i en krangel med den konservative kommentatoren Ann Coulter, som har en høy stjerne i visse deler av partiet.

KRANGLER MED MCCAIN: Ann Coulter. Foto: AP Photo/Jim Cooper/Scanpix
KRANGLER MED MCCAIN: Ann Coulter. Foto: AP Photo/Jim Cooper/Scanpix Vis mer

- Jeg forstår verken henne eller populariteten hennes. Hun er sårende, radikal, fornærmende og forvirrende på samme tid, skrev hun i The Daily Beast.

Coulter har vært svært kritisk til McCain. Men det er en kritikk senatordatteren synes er mye enklere å takle enn utspillet fra Ingarham, selv om hun lite til overs for Coulter.

- Jeg har mer respekt for Ann Coulter enn Laura Ingraham. Coulter svarte ikke med et hjerteløst, substansløst angrep om vekta mi, skriver hun.

Laura Ingraham har for øvrig svart med en blogg der hun kaller Meghan McCain for en nyttig idiot for demokratene.

GIKK OPP I VEKT UNDER VALGKAMPEN:  Meghan McCain skriver at hun gikk opp i vekt under valgkampen, men at hun har en normal kropp. Dette bildet er tatt mot slutten av valgkampen. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix
GIKK OPP I VEKT UNDER VALGKAMPEN: Meghan McCain skriver at hun gikk opp i vekt under valgkampen, men at hun har en normal kropp. Dette bildet er tatt mot slutten av valgkampen. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer