- Slutt å skape splittelse mellom private barnehager

Det er oppfordringen fra Ingrid Vinje i NHO-organisasjonen Abelia.

BLIR FEIL: - Det blir feil å si at de enkeltstående er bedre enn de store kjedene. De er gode på hver sin måte, sier Ingrid Vinje i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Foto: Esben Johansen/Abelia
BLIR FEIL: - Det blir feil å si at de enkeltstående er bedre enn de store kjedene. De er gode på hver sin måte, sier Ingrid Vinje i Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter. Foto: Esben Johansen/Abelia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NHO-organisasjonen Abelia reagerer på Aksjonsgruppa for enkeltstående barnehagers framstilling av et motsetningsforhold mellom de store kommersielle kjedene og de enkeltstående private.

- Det de forsøker er å splitte en barnehagesektor som vi ser blir både større og bedre. De bør heller fokusere på ting som kan gi hele sektoren et løft, sier Ingrid Vinje, leder for utdanning og forskning i Abelia.

Kjedevekst bekymrer

Slik Dagbladet skriver i dag, viser en fersk rapport fra Telemarkforsking at antall barnehager som ikke er del av en kjede er redusert fra 2330 barnehager i 2013 til 1996 barnehager i 2017.

Hvis utviklingen fortsetter, vil kjedebarnehagene ifølge rapporten være i flertall i 2025. Det bekymrer Aksjonsgruppa for enkeltstående barnehager.

- Kjeder og enkeltstående barnehager har ulike interesser. I rapporten kommer det tydelig fram at vi har mindre innflytelse over utviklingen av sektoren enn de store kjedene, sier aksjonens representant Bente Seierstad til Dagbladet.

Ingrid Vinje tror derimot ikke at de små og de store har så ulike interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer