Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slutt å snakke om min døde sønn

Mor til drept soldat mener Romney bruker sønnens død til sin fordel i valgkampanjen.

MØTTES PÅ JULEFEST: Romney møtte den avdøde soldaten Glen Doherty på en fest for noen år siden. Nå mener soldatens mor at Romney bruker sønnen til sin fordel i valgkampen. Foto: Johannes Worsøe Berg / Quingley Family Photo / AP Photo
MØTTES PÅ JULEFEST: Romney møtte den avdøde soldaten Glen Doherty på en fest for noen år siden. Nå mener soldatens mor at Romney bruker sønnen til sin fordel i valgkampen. Foto: Johannes Worsøe Berg / Quingley Family Photo / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mitt Romney har gått ut og kritisert president Barack Obama etter angrepet på det amerikanske konsulatet i Benghazi i Libya 11. september i år.

I et forsøk på å vise en mykere side har han ofte snakket om marinesoldaten Glen Doherty som ble drept i angrepet. Romney traff nemlig Doherty på en julefest for noen år siden, og har i flere taler den siste tiden tatt opp akkurat dette møtet.

Nå reagerer den avdøde soldatens mor, Barbara Doherty, og ber presidentkandidaten slutte å snakke om hennes døde sønn.

- Jeg stoler ikke på Romney. Han skal ikke gjør min sønns navn til en del av hans politiske agenda. Det er feil å bruke disse modige, unge mennene, som kjempet for alles frihet, til å vanære Obama, sier den frustrerte moren til WHDH.

- Knuste hjertet mitt - Jeg har møtt noen bemerkelsesverdige personer, en av dem var en tidligere Navy Seal-soldat. Jeg fikk for et par dager siden vite at han var en av de to tidligere Navy Seal-soldatene som ble drept i Benghazi. Det knuste hjertet mitt, sa Romney i en tale kort tid etter angrepet.

En kamerat at Doherty, Elf Ellefsen, sier imidlertid til radiostasjonen at Doherty selv hadde en helt annen oppfatning av møtet med Romney for noen år siden.

- Han kom bort til ham, og brukte en privat sammenkomst for å bedre sitt eget image. Glen opplevde det uærlig og flaut, sier han.

- Guvernør Romney ble inspirert at møtet med Glen Doherty og delte hans historie og dette minnet, men vi respekterer Mrs. Dohertys ønske, sier Amanda Henneberg, talskvinne for Romneys kampanje til Washington Post.

Dropper navnet Det ble senere gjort klart at Romney ikke lenger vil nevne Glen Dohertys navn i sine taler i kampanjen.

Romney har nevnt Doherty minst tre ganger denne uka, senest i en tale i Ohio onsdag. Under sine to siste taler onsdag hadde han imidlertid valgt å ikke navne den avdøde soldaten.

- Han kom fra Massachusetts, hvor jeg har vært guvernør, og hadde familie der, sa Romney.

- Doherty eksemplifiserte amerikanske troppers urokkelige mot da han løp mot stedet hvor angrepet skjedde i Benghazi, sa Romney. 

Romneys innsats under den første presidentdebatten
3. oktober har blitt hyllet i mediene, og en meningsmåling utført etter debatten viser at Romney for første gang i valgkampen er mer populær enn presidenten.

FIKK NOK: Glen Dohertys søster og mor, Kate Quigley og Barbara Doherty holder rundt hverandre i Glens begravelse. Nå har moren fått nok av at Romney bruker sønnens navn i sine taler under kampanjen. Foto: Bizuayehu Tesfaye / Reuters
FIKK NOK: Glen Dohertys søster og mor, Kate Quigley og Barbara Doherty holder rundt hverandre i Glens begravelse. Nå har moren fått nok av at Romney bruker sønnens navn i sine taler under kampanjen. Foto: Bizuayehu Tesfaye / Reuters Vis mer