- Slutt å spise kjøtt

Råder en av verdens ledende klimaforskere.

KLIMAKJENDIS: Nicholas Stern er en av Storbritannias mest kjente klimaforskere. Han har i tillegg en lord-tittel og en imponerende økonomibakgrunn.  Foto: SCANPIX
KLIMAKJENDIS: Nicholas Stern er en av Storbritannias mest kjente klimaforskere. Han har i tillegg en lord-tittel og en imponerende økonomibakgrunn. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Å spise kjøtt vil etter hvert bli like uglesett og uhipt som det å røyke, spår en av verdens ledende økonomer og klimaforskere.

- Jeg tror det er viktig at folk tenker over hva de gjør, og det inkluderer også hva de spiser, sier Nicholas Stern til Times Online og utdyper:

- Jeg er nå 61 år gammel og har sett at holdningen mot blant annet det å kjøre i påvirket tilstand, har endret seg dramatisk siden jeg var student. Folk skifter oppfatning om hva som er ansvarlig. Erfaren klimaforskerSterns uttalelser har fått mye oppmerksomhet i Storbritannia, for han er så langt man kan komme fra en vanlig synser.

61-åringen er tidligere sjeføkonom for Verdensbanken og er i dag en prominent klimaforsker.

Han står blant annet bak en omfattende økonomisk studie, oppkalt etter ham, som ser på kostnadene den globale oppvarmingen vil påføre samfunnet.

Vil stoppe metanutslippNå angriper han altså kjøttspisere og mener at et vegetarisk kosthold må til for å kunne bekjempe klimaendringene.

- Man bruker opp mye unødvendig vann på kjøttproduksjon og det bidrar til store utslipp av klimagasser. Det legger et enormt press på verdens ressurser. En vegetarisk diett er bedre, sier Stern i interjvuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer