Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Slutt å tenke baklengs

Kritikken mot kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen for manglende kinosatsing i Oslo øst, hardner til. - Kinodirektøren må ikke være så innsnevret i sin kinopolitiske tankegang. Det må bli slutt på å tenke baklengs, sier kulturbyråd Harald Bekken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturbyråden hilser kinodebatten i Oslo, som Dagbladet dro i gang mandag, velkommen. Han ønsker et attraktivt kinosenter på østkanten med flere kinosaler, café- og musikkdrift.

- Jeg skal nå ta kontakt med kinostyret og be dem om konkret utredning med tanke på et kinosenter på østkanten. Den bør komme i gang med én gang, men når et slikt senter blir realitet, kan jeg ikke si noe om, sier Bekken.

Defensiv tenkning

Oslo Kinematografer og Moræus Hanssen er underlagt kulturbyråden, som er ganske forferdet over hennes kinosatsing ene og alene på vestkanten.

- Det er en veldig defensiv tenkning. En tenkning som ikke er innstilt på å se de nye utfordringene vi nå står overfor når det gjelder våre nye landsmenn, men også når det gjelder den enorme dynamikken som nå dras i gang i forbindelse med rehabiliteringen av Oslo øst. Skal vi klare det, så trenger vi alle gode krefter - ikke minst kulturtiltak, sier Bekken og fortsetter:

- Det gjelder også operaplassering, utbygging av middelaldermuseum og en rekke kulturtiltak østover. Kinoen er en publikumsmagnet og en av de mest innflytelsesrike kulturformene vi har.

Kino til Grønland

- Det er viktigere enn noe annet med et kinosenter østover i byen, men det er selvsagt farlig for meg å si, sier byråden, som bor i Gamlebyen.

Han håper først og fremst på et kinosenter i Grønlands-området, under henvisning til at det er «det mest pulserende og levende området i Oslo».

- En kino i Kvadraturen eller på strekningen mellom Youngstorget og Akerselva er heller ikke å forakte.

Staten og Oslo kommune har et program til mange millioner kroner for opprustning av Oslo øst, men Bekken kan ikke love kinostyret penger fra den potten.

- Oslo Kinematografer har store millionoverskudd, så dette bør de klare selv.