SISTE PAR UT: I 2012/2013 solgte Converse Norge sneakers for 108 millioner kroner. Siden har omsetningen sunket, og 1. januar mistet morselskapet kontrakten med Converse. Foto: AP.
SISTE PAR UT: I 2012/2013 solgte Converse Norge sneakers for 108 millioner kroner. Siden har omsetningen sunket, og 1. januar mistet morselskapet kontrakten med Converse. Foto: AP.Vis mer

Slutt for Converse Norge

Converse Norge har mistet sitt agentur på Converse. Nå satser de danske eierne i stedet på merker som Lacrosse og Camper.

(Finansavisen): Converse Scandinavia tjente i en årrekke gode penger på sitt agentur på Converse-sneakers. Det norske datterselskapet Converse Norge nådde et driftsresultat på 27 millioner kroner av en omsetning på 108 millioner i toppåret 2012/13.

Siden har omsetningen sunket markant år for år, og for et års tid siden var det stopp. Nike, som kjøpte Converse for 305 millioner dollar i 2003, tok over salget av gummiskoene i Norden fra 1. januar 2017.

Regnskapet som ble avsluttet 30. september 2017 bærer naturlig nok tydelig preg av at kontrakten med Converse har gått ut. Omsetningen stupte med over 30 millioner kroner til 1,8 millioner, og driftsresultatet viste 0,5 millioner i 2016/17.

Lars Sandberg, som har vært daglig leder i Converse Norge, ønsket ikke å bli intervjuet.

UNDER TO SEKUNDER: Denne snutten, filmet i Serbia, demonstrerer hvordan du knyter skolissene dine på 1,5 sekunder. Video: AP Vis mer Vis mer

Gullgruve for eierne

Converse har uansett vært et eventyr for danskene John Ginsborg og Per Rasmussen, som eide Converse Scandinavia. De to fikk i 2000 agenturet på å selge Converse i Norden. Ifølge danske borsen.no tjente de to over 400 millioner danske kroner på nordisk salg av Converse-gummisko bare fra 2011 til 2015.

Fra datterselskapet Converse Norge er det utbetalt utbytter på til sammen 48 millioner kroner i samme periode.

Nytt selskap, nye merker

Converse Norge er nå historie for herrene Ginsborg og Rasmussen, men de har ikke gitt opp satsingen på sko og mote. I oktober 2016 ble selskapet Copen House registrert i Brønnøysundregisteret. Eieren Copen House i Søborg utenfor København har samme adresse som Converse Scandinavia.

Copen House representerer merkene Lacrosse, Camper, Mentor, Danner, Pantofola og Refrigwear.

Andre økonominyheter:

Nedturen fortsetter i kryptovaluta
Nå kommer den første bitcoin-banken
Andresen: - Børsen er dyr