Godteristopp

Slutt for Dumle-klassiker

Dumle har laget den sjokolade- og karamellbaserte slikkepinnen i over 60 år. Nå stopper produksjonen.

STOPPES: Nå har produksjonsselskapet bestemt seg for å stoppe produksjonen av Dumle-lollipopen. Foto: Fazer Konfektyr Dumle
STOPPES: Nå har produksjonsselskapet bestemt seg for å stoppe produksjonen av Dumle-lollipopen. Foto: Fazer Konfektyr Dumle Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er produksjonsselskapet Fazer Norge som røper at produksjonen av den sjokolade- og karamellbaserte Dumle-lollipopen skal opphøre.

Det gjør de klart i en pressemelding mandag.

- I mer enn 60 år har forbrukerne kunnet nyte den elskede Fazer Dumle Lollipopen. Produksjonen av lollipop slutter i mars 2021, da den tekniske levetida på den nåværende produksjonslinjen når sin slutt, skriver de i pressemeldingen innledningsvis.

Slikkepinnen ble for første gang produsert i 1945 i Sverige og har vært vanlig å se i godterihylla i dagligvarebutikker i Norge gjennom mange tiår.

Fazer Norge jobber for øyeblikket med å finne en løsning for å kunne produsere en ny versjon av Dumle Lollipop. Bedriften forklarer at den nåværende produksjonen av sukkertøyet ikke er bærekraftig lenger, noe som førte til avgjørelsen.

- For oss på Fazer er kvalitet sentralt. Vi har prøvd å finne en løsning for å fortsette produksjonen på en effektiv og bærekraftig måte, men dessverre er det ikke lenger mulig. Vi har kommet til den konklusjonen at det ikke er identifisert noe levedyktig alternativ til den nåværende produksjonslinjen. Håndverket så vel som oppskriften er like unikt som selve slikkepinnen og derfor vanskelig å erstatte med dagens moderne teknologi, sier Stein Andersen, Country Manager i Fazer Norge i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer