Slutt for Starbucks i Den forbudte by

Motstanden mot den amerikanske kaffebarkjeden ble for sterk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nå har kaffebaren stengt dørene i Den forbudte by i Beijing ble for sterk. En kampanje for å få stengt kaffebaren har pågått siden begynnelsen av året, da et TV-anker sa at den amerikanske kjeden trampet på kinesisk kultur ved sin tilstedeværelse midt i det symbolske hjertet av den kinesiske nasjonen.

Den forbudte by er det tidligere keiserpalasset i Beijing, og inne på palassområdet er det et museum. Da Starbucks etablerte seg der i 2000 var reaksjonene i mediene så sterke at museumsledelsen vurderte å trekke tilbake leieavtalen etter et par måneder.

Kaffebaren har de siste årene holdt en lav profil uten de sedvanlige Starbucks-skiltene. Fredag stengte dørene, og dagen etter var arbeidet i gang med å lage en suvenirbutikk der i stedet.

Starbucks fikk tilbud om å endre butikken til en kafé som solgte kinesisk kaffe og andre drikker i tillegg til egne produkter, men den amerikanske kjeden ønsket å opprettholde sin egen merkevare.

Det er også mange andre kafeer og spisesteder drevet av museet i området hvor Starbucks lå.

- Jeg har ikke noe problemer med Starbucks fordi alle de andre kafeene også er kommersielle på et vis, sier Wu Haiying som er på museumsbesøk.

- Hvorfor kan ikke vi få vestlige ting som er bra? spurte hun videre.

Starbucks har 239 filialer i Kina.

STENGT: Starbucks-filialen i Den forbudte by var ikke liv laga. Foto: CLARO CORTES IV/Reuters/Scanpix
STENGT: Starbucks-filialen i Den forbudte by var ikke liv laga. Foto: CLARO CORTES IV/Reuters/Scanpix Vis mer

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer