Jan-Christian Kolstø går av som statssekretær og Venstre-rådgiver

Slutt for Trines trofaste

Få har vært tettere på oppturene og nedturene i Venstre de siste 15 årene enn Jan-Christian Kolstø (48). Neste uke er det slutt for spinndoktoren som ikke liker å bli kalt spinndoktor.

FERDIG: I ti år var Trine Skei Grande partileder i Venstre. Hele tida hadde hun rådgiver Jan-Christian Kolstø ved sin side, som her valgnatten 2017. Neste uke er det over for Kolstø i Venstre-toppen også. 
Foto: Heiko Junge / NTB
FERDIG: I ti år var Trine Skei Grande partileder i Venstre. Hele tida hadde hun rådgiver Jan-Christian Kolstø ved sin side, som her valgnatten 2017. Neste uke er det over for Kolstø i Venstre-toppen også. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

I 2005 kom han inn i Venstres stortingsgruppe. Tre partiledere og åtte valg senere er det over. I statsråd neste uke tar han etter eget ønske avskjed som statssekretær i Næringsdepartementet.

Da er tida i toppen av norsk politikk over for haugesunderen som så å si alltid har vært å se ved Trine Skei Grandes side.

- Etter 15 år i norsk toppolitikk har jeg et ønske om å gjøre noe annet. Jeg tror det er sunt for partiet også, med et nytt blikk og litt friskt blod, sier Kolstø til Dagbladet.

Spinndoktor

Som kommunikasjonsrådgiver, pressesjef og senere statssekretær for Venstre er det få som har vært tettere på de lukkede rom enn Kolstø.

Pressemedarbeider eller koffertbærer ble de gjerne kalt før. Nå brukes gjerne begrepet «spinndoktor» om partiledernes nærmeste rådgivere, de som skal «håndtere pressen», som det heter.

- Jeg liker ikke det begrepet og har aldri kalt med spinndoktor selv. Det er fremmed for meg og litt nedsettende. Det gir iallfall meg konnotasjoner til en person som jobber i et slags dunkelt grenseland, sier Kolstø.

- Hva vil du selv kalle deg da?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer