«Black Lives Matter»:

- Slutt med dette

Instagram fylles med svarte bilder etter George Floyds død. Mener bildene med emneknaggen «Black Lives Matter» gjør mer skade enn nytte.

I SVART: Slik ser det ut. Instagram fylles nå opp av svarte bilder til støtte for George Floyd og kampen mot rasisme. Skjermbilde: #BlackLivesMatter
I SVART: Slik ser det ut. Instagram fylles nå opp av svarte bilder til støtte for George Floyd og kampen mot rasisme. Skjermbilde: #BlackLivesMatter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En hel verden er preget av George Floyds død, og mange viser sin sympati i sosiale medier. Nå fylles Instagram opp med svarte bilder, i en slags protest-bevegelse i sosiale medier.

Bilder med emneknaggen «Blackout Tuesday» og «Black Lives Matter» sprer seg raskt. Men den ene er mer problematisk å bruke enn den andre.

En rekke utenlandske, så vel som norske profiler, enkeltpersoner og organisasjoner, deltar i kampanjen #BlackOutTuesday som i løpet av dagen ofte har blitt brukt sammen med hashtagen #BlackLivesMatter.

CNN skriver at trenden er problematisk, og kan gjøre situasjonen vondt verre.

Selv om disse innleggene er ment for å vise sympati og engasjement, påpeker flere aktivister nå at å legge ut et blankt svart bilde med flere emneknagger, opptar plassen i viktige kanaler for informasjon og oppdateringer, skriver CNN.

«Vi vet at ingen som deler sympatien sin på denne måten har til hensikt å skade, men delingen av disse bildene og emneknaggene, skader budskapet. Vi bruker emneknagg for å holde folk oppdatert», skriver mental helse-talsmann og «Black Lives Matter»-aktivist Kenidra Woods på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer