Slutt med telefonkatalog i papir

Telefonkatalogen 2009 blir etter alt å dømme den siste

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Samferdselsdepartementet opphever Telenors plikt til å utgi den trykte telefonkatalogen. Telefonkatalogen 2009 blir dermed etter alt å dømme den siste på papir.

Dette er blitt resultatet av den langvarige diskusjonen som har pågått om distribusjon av telefonkataloger, og kravet fra blant andre Norges Naturvernforbund om å begrense utsendelsen bare til de telefonabonnenter som selv ber om å få katalogen.

Samferdselsdepartementet skriver i et brev til Telenor ASA at «det mest hensiktsmessige vil være at det ikke stilles krav til Telenor om utgivelse av telefonkatalogen, med virkning fra katalogåret 2010 og fremover.

«Dette innebærer dermed at plikten til årlig utgivelse utgår fra årsskiftet 2009/2010», heter det i brevet.2 millioner katalogerTelenor oppfyller i dag denne plikten ved å engasjere Eniro Norge AS som offisiell katalogutgiver.

Kommunikasjonsdirektør Bård Hammervold i Eniro Norge opplyser til NTB at det samlede opplag for de 17 forskjellige utgavene av Telefonkatalogen 2009 er på 2.075.100. Opplaget for Oslo-katalogen er på 233.000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer