Slutt på bare, jyske navler

Skolejenter i Vildbjerg på Jylland får ikke lenger gå med navlen bar. Jenter som møter fram til undervisning med glippe mellom genser og bukse, blir sendt hjem for å skifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hjelper ikke det minste å vise til at Britney Spears eller andre tenåringsidoler kler seg på denne måten, skriver det danske nyhetsbyrået Ritzau. Rektor Ole Vestenaa sier til det danske bladet Folkeskolen at de lokale politikerne er enige i forbudet mot bare navler.

Lærerne på skolen hadde lenge snakket om at jenter helt ned i ti års alder kledde seg på en måte som kunne tolkes som seksuelt utfordrende. Etter hvert skal medelevene også ha begynt å reagere, og klage til sine foreldre over den provoserende moten.

Vildbjerg-skolens ledelse har nå bestemt seg for at den ikke lenger vil godta denne klesstilen. Og skolestyret i Trehøje kommune skal vurdere om forbudet mot mageblotting skal utvides til å gjelde også ved kommunens øvrige skoler.

Medlemmer av skolestyret vil at de sju skolene i Trehøje skal utarbeide et felles regelverk med forbud mot såkalt utfordrende påkledning i skoletiden. Hvis forbudet innføres, blir det sikkert en og annen krangel i jyske hjem om hva som egentlig er «utfordrende».

(NTB-Ritzau)

NEJ, NEJ: Britney er forbilde, men ikke hos rektor.