Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slutt på buregg hos Bunnpris

Går i Rema 100s fotspor.

SLUTT: For buregg hos Bunnpris Foto: Shutterstock / NTB scanpix
SLUTT: For buregg hos Bunnpris Foto: Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bunnpris-kjeden går i Remas fotspor og skal slutte å selge egg fra høns som lever i bur.

Mens Rema 1000 kuttet ut buregg i 2011, har Bunnpris i dag en eggvariant som kommer fra burhøns, men nå er det slutt, skriver Nationen.

- Vi har så å si utelukkende solgt egg fra frittgående høns i mange år. De eneste eggene vi har hatt fra burhøns er Priors frokostegg, men de har vi nå valgt å ta ut av sortimentet vårt, sier innkjøpssjef Monica Eik-Nes i Bunnpris.

I forkant av avgjørelsen har Bunnpris vært i kontakt med dyrevernsorganisasjonen Anima, som kjemper for å få slutt på bruk av burhøns i eggproduksjonen i Norge.

- Vår avgjørelse ble ikke utelukkende tatt på grunn av dialogen med dem, men oppfordringen fra dem har bidratt. Først og fremst handlet det om at vi ville rendyrke sortimentet vårt på egg, sier Eik-Nes.

Anima-leder Hilde Valbjørn Hagelin er glad for at bureggene nå tas ut sortimentet.

- Det er helt fantastisk og vil redde høner fra et liv innesperret bur hvor plassen til et A4-ark er alt de har å bevege seg på, sier hun i en pressemelding.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media