Donald Trump:

- Slutt på dumme, uendelige kriger

Donald Trump skriver på Twitter at USA aldri skulle ha involvert seg i konflikter i Midtøsten.

Forvirring: Bloomberg og Expressen melder at tyrkiske myndighetskilder har fortalt at Tyrkia går inn i Syria. Tyrkias forsvarsminister sier at de fortsatt forbereder seg. Programleder: Ingrid Cogorno Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag går president Donald Trump ut på Twitter og skriver at USA aldri skulle ha involvert seg i Midtøsten.

- Kamper mellom forskjellige grupperinger har pågått i hundrevis av år. USA skulle aldri ha vært i Midtøsten. Trakk våre 50 soldater ut. Tyrkia må ta seg av de pågrepne IS-krigerne som Europa nektet å returnere. De dumme, uendelige krigene tar slutt for oss!

- USA har brukt åtte trillioner dollar på å kjempe og mekle i Midtøsten. Tusenvis av gode soldater har dødd, eller blitt alvorlig skadd. Millioner av mennesker på motsatt side har dødd. Å gå inn i Midtøsten er den verste beslutningen som noensinne er blitt fattet.

- Vi gikk til krig på falske premisser. De hadde ikke masseødeleggelsesvåpen! Nå trekker vi våre soldater trygt og rolig tilbake. Vårt fokus er på det store bildet. USA er bedre enn noensinne!

Søndag varslet USAs president at amerikanske soldater trekkes ut av den nordlige delen av Syria. YPG-militsen har tidligere kjempet sammen med USA mot islamistgruppa IS.

Forvirring

Onsdag har det vært full forvirring om Tyrkia har gått inn i Syria. Tyrkia-ekspert tilknyttet Christian Michelsens institutt, Siri Neset, forteller til Dagbladet at hennes kilder sier at det foreløpig ikke har skjedd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer