Slutt på gullpensjoner for Stortinget

Nå skal de folkevalgte få pensjon som i det private.

SLUTT PÅ SÆRORNING FOR STORTINGET:  Fra høsten skal dagens ordning avsluttes, ifølge utvalget som jobber med ny pensjonsordning. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX
SLUTT PÅ SÆRORNING FOR STORTINGET: Fra høsten skal dagens ordning avsluttes, ifølge utvalget som jobber med ny pensjonsordning. Arkivfoto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortingspolitikernes gullkantede pensjonsordning blir avviklet.


Stortingsrepresentant Sverre Myrli (Ap) i utvalget som jobber med ny pensjonsordning for stortingsrepresentanter, sier at politikerpensjonene skal legges på linje med det som gis ansatte i private bedrifter.


- Det må bli slutt på ordningen som gir stortingspensjon etter så og så mange år på Stortinget. Fra høsten av må dagens gode ordning lukkes, og så må det lages overgangsordninger for oss som sitter på Stortinget og satser på gjenvalg, sier Myrli til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).


Fjerner goder

Utvalget legger fram sin innstilling til ny pensjonsordning for stortingsrepresentanter i begynnelsen av mai.

Da ligger det ifølge ANB an til avvikling av følgende gullordninger:


* Full pensjonsopptjening etter tolv år på Stortinget.


* Rett til pensjon når alder og fartstid til sammen blir 75 år.


* Bruttopensjon på 66 prosent av gjeldende stortingslønn.


- Det blir ikke forstått at de som blir innvalgt i ung alder, kan gå av med full pensjon som unge 50-åringer, sier Myrli.


Netto tillegg

Gullordningene må erstattes med at representantene får et netto tillegg i pensjon for den tiden de har sittet i nasjonalforsamlingen, mener Myrli.


- Det blir altså en ordning som gir netto pensjonstillegg på toppen av det man opparbeider i yrkeslivet før og etter karrieren som rikspolitiker, sier han.


(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer