Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slutt på høye viker og voksende måner?

Milion Mulugeta fant tilfeldigvis et kraftig middel som reverserer hårtap... hos mus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For de som vantrives med eskalerende måne og at vikene vokser fra uke til uke, kan redningen nå være her. Foreløpig er det bare mus i et laboratorie i Los Angeles som nyter godt av behandlingen, men Milion Mulugeta, doktor ved universitetet UCLA, vil prøve ut vidundermiddelet på mennesker.

Mer en halvparten av alle menn og fire av ti kvinner vil i løpet av livet oppleve hårtap. Ifølge nyhetsbyrået Reuters finnes det en rekke behandlingsformer som hjelper deg å beholde håret, men ingen som faktisk lar håret gro tilbake.

Forskere ved Universitetet i California sier nå at de tilfeldigvis har snublet over et slikt middel. Oppdagelsen skjedde under et studie av stressreaksjoner hos mus, genmodifisert til å overprodusere et stresshormon kalt "corticotrophin-releasing factor", forkortet til CRF.

De genmodifiserte musene i Milion Mulugetas eksperiment mistet hår på ryggen, men når forskerne overvåket "behandlingen" av musene, gjorde de en overraskende oppdagelse.

- Vi oppdaget at noen av disse musene som hadde fått injisert en "blocker" av stresshormonene, grodde håret tilbake på tre månder, sier Milion Mulugeta til Reuters.

Doktor Mulugeta mener hendelsen rettferdiggjør videre forskning på fenomenet.

- Vi er veldig interessert i å finne ut om dette virker på mennesker, sier Milion Muleta, som tror en effektiv behandling mot hårtap er årevis unna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media